Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Idei libasült
A liba zsírzóját és gégéjét kiszedjük, majd sóval és majoránnával bedörzsöljük, és a májat és a petrezselyemzöldet beletesszük. A zsírréteget bevagdossuk, majd tepsibe tesszük, körberakjuk a feldarabolt burgonyával, és megsütjük. Közben sűrűn meglocsoljuk. Amikor kész, a májjal együtt felszeleteljük, és a burgonyával tálaljuk.
Becsinált jérce
A húst nyolcadokra vágjuk, a zöldségeket feldaraboljuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát felszeleteljük, a kelvirágot szétbontjuk.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
|
|
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Pünkösdi királyválasztás
Amolyan legényvirtus volt, lovas versennyel, tűz ugrással, tekézéssel. Aki a legderekabbnak bizonyult, egy évig ingyen ihatott a falu kontójára és minden mulatságra hivatalos volt. A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje. Ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal. A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Pünkösdi királyválasztás
Amolyan legényvirtus volt, lovas versennyel, tűz ugrással, tekézéssel. Aki a legderekabbnak bizonyult, egy évig ingyen ihatott a falu kontójára és minden mulatságra hivatalos volt. A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje. Ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal. A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy Jézus mennybemenetele utána Szentlélek leszállt az apostolokra.
Az 50 nap a zsidó vallásból ered. Ők ünnepelték a Pészach utáni ötvenedik az aratás, az első gyümölcsök, majd később a Tízparancsolat adományozásának ünnepét.
A magyar pünkösdi szokásokban a keresztény szokások keveredtek az ősi, pogány szokásokkal, a már meglévő pogány hagyományokra épültek rá a keresztény elemek, és olvadtak össze egy ünneppé.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Grillnyárs
Hozzávalók 8 személyre:
1kg sertéstarja kicsontozva, 1kg pulykamell-filé, 2 csirkemell, 2 szál parasztkolbász
40 dkg kolozsvári szalonna, 6-8 zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 30 dkg hagyma
alufólia, 20 cm-es nyársak
A páchoz:
250g mustár, 1 fej vöröshagyma reszelve, 1 kis fej fokhagyma reszelve, 5 cl konyak
3 cl citromlé, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mk őrölt fehérbors, 2 mk grill fűszerkeverék
1 tk Piros arany, 1 mk majoranna,1 mk kakukkfű,1 mk őrölt gyömbér,1 csipet őrölt kömény
2 mk Top mix ízesítő, 1dl kukoricacsíra-olaj
Két nappal a kerti esemény előtt be kell pácolni a húsokat, hogy kellően ízesek, puhák legyenek.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Chilis sertésnyárs
Hozzávalók:
1kg felsál
növényi olaj
16 puha tortilla (kb. 15 cm átmérőjű)
240 ml tejföl metélőhagymával (tálaláshoz)
A páchoz:
fél kk. chilipor
1 kk. őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma, préselt
2 ek. szárított oregánó
6 ek. Narancslé
Előkészítési idő: 15 perc + egy éjszaka a hűtőben
Grillezési idő: 8-10 perc
8 adag
Páclé: A hozzávalókat egy tálba tesszük, addig keverjük, amíg egy híg pasztát nem kapunk.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Joghurtos görögsaláta
Hozzávalók:
1kg kígyóuborka, 20 dkg feta sajt, 1 fej fodros saláta, fél piros színű kaliforniai paprika, fél zöld színű kaliforniai paprika, fél citrom kifacsart leve, 1 evőkanál olívaolaj, 2dl joghurt, 2dl sovány tejföl, 10 szem dióbél, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, kevés porcukor, frissen őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, majd a feleket még 4-5 hosszú csíkra osztjuk. A csíkokat felkockázzuk, citromlevet csurgatunk rá.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Görög saláta
Felkockázunk 1 kígyóuborkát, 3 nagy paradicsomot, 2-3 marék olívabogyót, 150-200 gr fetasajtot, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
Tzatziki mártással meglocsolva nagyon finom saláta.
Vegyes saláta
Eltépkedünk egy fej fejes salátát, hozzáadunk 3-4 csíkokra vágott retket, 1 konzervkukoricát, két sárga paprikát, majd az egészet lazán összeforgatjuk. .
Sokféle salátaöntet illik hozzá.
Paradicsomsaláta
Felszeletelünk 8-10 paradicsomot cikkelyekre, belerakjuk egy tálba, sózzuk, kicsit megborsozzuk, fél konzervkukoricát teszünk rá, majd joghurtos öntettel meglocsolva tálaljuk.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Előkészítés, pácolás:
Alapszabály, hogy a grillezett húsokat legalább 12 órával a sütés előtt be kell pácolni. A készen kapható pácok és ízesítők mellett magunk is készíthetünk pácot, így legalább garantáltan tartósítószer mentes lesz. Elegendő hozzá egy kis olívaolaj, bors, mustár, őrölt köménymag, fokhagyma, száraz fehérbor vagy citromlé, csipetnyi chilipor (sót csak közvetlenül a grillezés előtt használjunk, mert megkeményíti a húst). Többféle variációt is készíthetünk, ki melyiket szereti, változtatva az összetevők arányán, majd egy kis barbecue-fűszerkeverékkel megbolondítva még ízletesebbé tehetjük az összeállítást.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu