Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kedves Börcsiek!
2010. Október 23-án szombaton délután 16.00-tól szeretettel várunk minden érdeklődőt egy vidám tökös délutánra.
Töklámpás készítés, tökbáb faragás, színezők, rajzverseny.
Szürkületkor a tök lámpásokkal felvonulás!
A tavalyi programhoz hasonlóan szívesen fogadunk tökös finomságokat,
pitét, tökös-mákos rétest, sült tököt vagy bármit!
Találkozzunk a tökös napon!
Bővebb információ Inotainé Terikénél kapható!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
A Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére
Számlaszám: K&H Bank 10405004-00026547-00000000
közlemény: "ISZAP"
IBAN szám: HU37 1040 5004 0002 6547 0000 0000
SWIFT: OKHBHUHB
Segélyvonal: 1749 (minden hálózatból hívható)
|
|
14 éve | Pápainé Árpási Anikó | 0 hozzászólás
"Győr Megyei Jogú Város Védelmi Bizottsága
közleményben felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hétfői
vörösiszap-szennyezés a Torna patakból a Marcalon keresztül a Rábába, és
így Győrbe ért. A vörösiszap erősen lúgos kémhatású maró anyag, amely a
bőrre, szemre kerülve égési sérüléseket okozhat.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, az alábbiakra:
- Kerüljük a szennyezett folyó szakaszokon a vízzel való érintkezést!
- Tilos az állatok folyóból történő itatása, fürdetése!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
FIGYELEM, FIGYELEM!
2010. október 9-én, amely a hó második szombatja, szüreti felvonulás tartatik, amely 15 órakor veszi kezdetét. Az Erzsébet térről kél útra a daloló és táncoló társaság, meglátogatva községünk minden utcáját. Szomját oltani, lábat mozgatni időnként megáll, s majd nótázva indul tovább.
Estére térvén a mulatozást a Vendéglőben folytatja a „falu apraja és nagyja”, akik így mulatságukkal segíteni tudnak.
A bál bevételének egy részét felajánljuk a Börcs Fejlődéséért Alapítványnak a tervezett defibrillátor vásárlásához, valamint hagyományainkhoz híven karácsonyi ajándékokra szeretnénk fordítani, felajánlani.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Szőlős rétes
Hozzávalók:
40 dkg szőlő
1 csomag réteslap
6 evőkanál cukor
10 dkg vaj
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál darált dió
4 evőkanál zsemlemorzsa
A sütőt melegítsük elő. Két vagy három kész réteslapot terítsünk tiszta konyharuhára. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük el a tejföllel. Pöttyözzünk a tejfölös vajból a réteslapokra, szórjunk rá 2 evőkanál zsemlemorzsát. Tegyük rá a megmosott, lecsöpögtetett szőlőszemeket a réteslapokra, a szélén hagyjunk ki helyet.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel
Hozzávalók:
4 kacsacomb
2 dl must (vagy szőlőlé)
1 kávéskanál szárított majoránna
60 dkg apróbb burgonya
10 gerezd fokhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 teáskanál méz
20 dkg szőlő
Az előkészített kacsacombokat musttal leöntjük, és egy napig hűtőben pácoljuk. Felhasználás előtt letörölgetjük, sózzuk, majoránnával megszórjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Mustos karaj
Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj
2 fürt szőlő (piros és fehér vegyesen)
2 dl must
1 dl olaj
grill fűszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió
A megmosott hússzeleteket megfűszerezzük és meghintjük őrölt szerecsendióval. Kevés olajon elősütjük. Felöntjük a musttal, és lassú tűzön rövid ideig pároljuk. Az utolsó percekben leszemezett, megmosott szőlőszemeket adunk hozzá, és együtt készre pároljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás