Börcs Blog: 2010. január

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei - 2010. január

network.hu

 network.hu

 network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HAITI

FÖLDRENGÉS: Eddig 42 millió forint gyűlt össze a mobilosok adomány-hívásaiból

Eddig csaknem 42 millió forint gyûlt össze abban az akcióban, amelyet távközlési társaságok indítottak a haiti mentési munkálatok megsegítésére. Akik hívják a 1749-es számot, vagy SMS-ben elküldik arra a "HAITI" szót, 200 forintot adományoznak az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) részére.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 perces fánk

 

 

4 dl natúr joghurt (vagy aludttej)

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

kb. 20 dkg liszt

2 ek cukor

csipet só

 

A joghurtot összekeverem a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a sütőporral elkevert liszttel, és egy csipetnyi sót adok hozzá. Jól összekeverem, majd 5 percig állni hagyom. Közepesen forró olajban, evőkanállal kis fánkokat szaggatok belőle, és aranybarnára sütöm.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

Túrófánk:

 

25 dkg túró

25 dkg liszt

3 egész tojás

1 pohár tejföl (175 g)

1 tk szódabikarbóna

3 ek cukor

csipet só

 

A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).

A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

Tovább 

network.hu

 Forgácsfánk:  

 

40 deka finomliszt, csipetnyi só, 3 lapos evőkanál kristálycukor, 8 deka margarin, 5 evőkanál tejföl, 5 tojás sárgája, egy evőkanál sütőrum.

 

A tészta készítése úgy kezdődik, hogy a lisztet megszitáljuk, ettől ugyanis lazább, frissebb lesz, és a belőle készült süti is levegősebb. A lisztbe beletesszük a sót, hozzámorzsoljuk a margarint, s a massza közepébe kis lyukat képezünk. Ebbe rakjuk a tejfölt, a tojássárgáját és a rumot.

Tovább 

network.hu

 Farsangi szalagos fánk

 

 

-  50 dkg finom liszt

- 4 dkg élesztő

- 1,5 dl tej

- 10 dkg porcukor

- csipet só

- 4 dkg vaj

- 2 db tojássárgája

- 5 dkg vaníliás cukor

- 2 evőkanál narancslé

- 1 evőkanál rum

- 1 liter étolaj

 

 Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, s kevés porcukorral felfuttatom.

A lisztből, csipet sóból, felolvasztott vajból, tojássárgájából, vaníliás cukorból, rumból, narancsléből és a felfuttatott élesztőből nem túl kemény, csomómentes

tésztát dolgozunk ki.

Tovább 

network.hu

 network.hu

 A busójárás eredetére két magyarázat is létezik: törökűzés, télűzés.

A törökűzés mondája szerint az emberek a törökök elől mohács lakói a sokácok, a Mohács - szigetre menekültek.

Egyik este a tábortűznél megjelent a bújdosók előtt egy öreg sokác ember, és azt mondta:  / Ne féljetek, a sorsotok hamarosan jobbra fordul! / és eltűnt.

Hamarosan egy álarcos, délceg vitéz lépett a bújdosók elé és utasítására a menekültek álarcokat, maszkokat öltöttek és az éj leple alatt vissza veeztek Mohácsra, és fafegyverekkel, kereplőkkel nagy zajt csapva, elkergették a törököket!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu