Börcs: forgács fánk

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Forgácsfánk:  

 

40 deka finomliszt, csipetnyi só, 3 lapos evőkanál kristálycukor, 8 deka margarin, 5 evőkanál tejföl, 5 tojás sárgája, egy evőkanál sütőrum.

 

A tészta készítése úgy kezdődik, hogy a lisztet megszitáljuk, ettől ugyanis lazább, frissebb lesz, és a belőle készült süti is levegősebb. A lisztbe beletesszük a sót, hozzámorzsoljuk a margarint, s a massza közepébe kis lyukat képezünk. Ebbe rakjuk a tejfölt, a tojássárgáját és a rumot.

A folyékony hozzávalókat a kezünkkel összekeverjük, majd a lisztet is hozzágyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, majd legalább fél napig a hűtőben pihentetjük. Amikor kivettük, megint jól átgyúrjuk, hogy a tészta selymes legyen.

Lisztezett deszkán nagyon vékonyra - körülbelül 2 milliméteresre - nyújtjuk a tésztát, majd derelyevágóval formákat készítünk belőle. A klasszikus alakzat a hosszúkás téglalapforma, amit középen két helyen bemetszünk. Készíthetjük úgy is, hogy csak egy bemetszést végzünk, és a tészta két végét visszafordítjuk.

A kész formákat bő, forró zsiradékban világosbarnára sütjük, majd papírszalvétára szedjük és porcukrot szitálunk rá. Frissen jó, mert később megszívja magát nedvességgel. Nagyon kiadós sütemény.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu