Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forgácsfánk:
40 deka finomliszt, csipetnyi só, 3 lapos evőkanál kristálycukor, 8 deka margarin, 5 evőkanál tejföl, 5 tojás sárgája, egy evőkanál sütőrum.
A tészta készítése úgy kezdődik, hogy a lisztet megszitáljuk, ettől ugyanis lazább, frissebb lesz, és a belőle készült süti is levegősebb. A lisztbe beletesszük a sót, hozzámorzsoljuk a margarint, s a massza közepébe kis lyukat képezünk. Ebbe rakjuk a tejfölt, a tojássárgáját és a rumot.
A folyékony hozzávalókat a kezünkkel összekeverjük, majd a lisztet is hozzágyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, majd legalább fél napig a hűtőben pihentetjük. Amikor kivettük, megint jól átgyúrjuk, hogy a tészta selymes legyen.
Lisztezett deszkán nagyon vékonyra - körülbelül 2 milliméteresre - nyújtjuk a tésztát, majd derelyevágóval formákat készítünk belőle. A klasszikus alakzat a hosszúkás téglalapforma, amit középen két helyen bemetszünk. Készíthetjük úgy is, hogy csak egy bemetszést végzünk, és a tészta két végét visszafordítjuk.
A kész formákat bő, forró zsiradékban világosbarnára sütjük, majd papírszalvétára szedjük és porcukrot szitálunk rá. Frissen jó, mert később megszívja magát nedvességgel. Nagyon kiadós sütemény.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!