Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Farsangi szalagos fánk
- 50 dkg finom liszt
- 4 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 4 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg vaníliás cukor
- 2 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál rum
- 1 liter étolaj
Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, s kevés porcukorral felfuttatom.
A lisztből, csipet sóból, felolvasztott vajból, tojássárgájából, vaníliás cukorból, rumból, narancsléből és a felfuttatott élesztőből nem túl kemény, csomómentes
tésztát dolgozunk ki. Akkor jó, ha már a keverőkanálról leválik, és hólyagokat vet. Ha túl kemény lenne, még kevés langyos tejet öntünk hozzá. Ezután a tésztát kevés liszttel megszórjuk, tiszta ruhával letakarjuk, és kb. fél óra hosszat meleg helyen kelesztjük úgy,hogy kétszeresére dagadjon. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd nyújtófával 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ebből a tésztából fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. Kezdődhet a sütés: a fánkokat nagyon forró és nagyon bő olajba tesszük úgy, hogy az a felük kerüljön alulra, amelyik eddig
felül volt. Fedő alatt 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük, aztán megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük a másik oldalát. A kész fánkot vaníliás cukorral meghintve, kevés vízzel vagy fehérborral lazított baracklekvárral tálalom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!