Börcs: farsangi fánk receptek

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Farsangi szalagos fánk

 

 

-  50 dkg finom liszt

- 4 dkg élesztő

- 1,5 dl tej

- 10 dkg porcukor

- csipet só

- 4 dkg vaj

- 2 db tojássárgája

- 5 dkg vaníliás cukor

- 2 evőkanál narancslé

- 1 evőkanál rum

- 1 liter étolaj

 

 Az élesztőt belemorzsolom a langyos tejbe, s kevés porcukorral felfuttatom.

A lisztből, csipet sóból, felolvasztott vajból, tojássárgájából, vaníliás cukorból, rumból, narancsléből és a felfuttatott élesztőből nem túl kemény, csomómentes

tésztát dolgozunk ki.  Akkor jó, ha már a keverőkanálról leválik, és hólyagokat vet. Ha túl kemény lenne, még kevés langyos tejet öntünk hozzá. Ezután a tésztát kevés liszttel megszórjuk, tiszta ruhával letakarjuk, és kb. fél óra hosszat meleg helyen kelesztjük úgy,hogy kétszeresére dagadjon. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd nyújtófával 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ebből a tésztából fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. Kezdődhet a sütés: a fánkokat nagyon forró és nagyon bő olajba tesszük úgy, hogy az a felük kerüljön alulra, amelyik eddig

felül volt. Fedő alatt 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük, aztán megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük a másik oldalát. A kész fánkot vaníliás cukorral meghintve, kevés vízzel vagy fehérborral lazított baracklekvárral tálalom.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu