Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Az iskolai farsangi bál 2011. február 19-én szombaton lesz 15-18 óráig!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
A Szülői Munkaközösség farsangi bált rendez 2011. február 12 -én szombaton a börcsi vendéglőben este 20 órától.
Mindenkit sok szeretettel várnak!
|
|
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Burgundi ragu bográcsban:
Hozzávalók(4 személyre):
40 dkg marhalábszár
40 dkg csirkemell
30 dkg csiperke gomba
20 dkg zöldborsó
1 szelet szalonna
3 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
5 db zöldhagyma
1 üveg vörösbor
1 db sűritett paradicsom
3 db paradicsom
1 db zöldpaprika
mustár
cukor
citrom
fűszerek
Elkészítése: A marhahúst vörösboros pácban egy nappal az elkészítése előtt bepácoljuk. Dobunk rá 3 babérlevelet, összetört borókabogyót, lestyánt, bazsalikomot, kakukkfűt, rozmaringot szerecsendiót, és egy szelet citromot.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Kapros túrós burek
A burek a szláv népek pizzája. A magyar megfelelője talán a lepény, vagy a pite. Lehet nyitott, és lehet tésztalappal fedett. Készíthetjük édes és sós, husos, zöldséges és gyümölcsös változatban. Tésztája élesztős kelt tészta, de lehet a mi kenyértésztánk, pizza tészta, de akár síma vajas tészta is.
Készíthetjük tepsiben, vagy akár tortaformában is.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 db tojás
50 dkg túró
1 doboz natúr krémsajt
3 evőkanál tejföl
1 csomag snidling
5 szál kapor
1 csomag élesztő
Só
Elkészítése :
Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Tésztafélék, édességek
Sonkás kifli
hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg sonka, 5 dkg vaj, pirospaprika, só
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, kevés tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk, vajjal és pirospaprikával gyúrjuk össze. Az így nyert sonkás tölteléket a háromszögletű tésztácskákon elosztjuk, majd ezután a kis háromszögeket kifli formára feltekerjük, tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Húsételek
Farsangi részeges csirke
hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, majoránna, őrölt bors és só
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Levesek
Gombás korhelyleves
hozzávalók: 25 dkg füstölt hús, 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, őrölt bors, pirospaprika, só
A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú káposztát. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.
Vízkereszttől Húshagyó keddig
A farsang Vízkereszttől (január 6.), a változó dátumú Húshagyó keddig tart. Másnap – Hamvazó szerdán – „begyött a böjt” és megkezdődött a Húsvét vasárnapig tartó Nagyböjt. A karácsonyi ünnepkör után a farsanghoz kapcsolódódik a leggazdagabb jelesnapi szokáshagyomány. Ezek közül a baromfifej leszakítás (kakasütés, gúnárnyakszakítás) tűnhetne a leginkább témába vágónak, de nem kell elszörnyednünk, akad ennél békésebb és közvetlenebb asszociáció is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás