Börcs: Nemzetek ételei-szlávok

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kapros túrós burek

A burek a szláv népek pizzája. A magyar megfelelője talán a lepény, vagy a pite. Lehet nyitott, és lehet tésztalappal fedett. Készíthetjük édes és sós, husos, zöldséges és gyümölcsös változatban. Tésztája élesztős kelt tészta, de lehet a mi kenyértésztánk, pizza tészta, de akár síma vajas tészta is.

Készíthetjük tepsiben, vagy akár tortaformában is. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

4 db tojás 

50 dkg túró

1 doboz natúr krémsajt

3 evőkanál tejföl

1 csomag snidling

5 szál kapor

1 csomag élesztő

Só 

 

Elkészítése :

Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát. A lisztből, élesztőből, két tojásból kevés sóval tésztát készítünk, kinyújtjuk és a tortaformába tesszük úgy, hogy a forma oldalának a feléig érjen . Egy villával megbökdössük és tíz percre forró sütőben elősütjük. Tíz perc után kivesszük, és még forrón megkenjük tojásfehérjével, és hagyjuk hogy a tészta melegétől rásüljön, megszáradjon. Ez kb 5 perc. Elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot és a tejfölt, kevés sót és az apróra vágott kaprot és snidlinget, egy egész tojást és egy tojás sárgáját és alaposan összekeverjük. Ezután rákenjük a tésztára, és sütőben 25 - 30 perc alatt készre sütjük

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu