Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
„ A népművészet a felgyülemlett, jelenlévő múlt, hatékony emlék,
mely irányítja a jövőt.”
József Attila
Korond erdélyi falu a mai Romániában, Hargita megyében. A Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja.
Korond nevezetességei
- Vasas borvízforrások
- A régi római katolikus templom
- Unitárius templom
- Falumúzeum
- Egykori Korondfürdő, mai Árcsó
- Aragonit bánya
- Faragott székelykapuk
A korondi fazekasság története:
Korondon a fazekasságnak ősi hagyományai vannak a középkortól nőtt iparággá.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Gombás tarhonya
100g füstölt húsos szalonna
250g nagy szemű öreg tarhonya
50g vöröshagyma
10g fokhagyma
200g szegfűgomba
paprika
15g fűszerpaprika
Só, őrölt bors.
A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a bográcsban üvegesre hevítjük. A nagy szemű „öreg" tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, csöves paprikával fűszerezve főzzük szép lassan.
|
|
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Őszi népszokások
A gazdasági élet ünnepei
Az aratóünnepet ott tartották meg, ahol kalákában dolgoztak, vagy ahol felfogadott aratók végezték a munkát. Az aratás befejezésekor aratókoszorút kötöttek, és azt ünnepélyes menetben a földbirtokos vagy a gazda elé vitték. Az aratást vacsora, táncos mulatság fejezte be. A családi aratást nem követte aratóünnep. Éppúgy, mint más európai népeknél, nálunk is egy sor hiedelem és varázscselekmény fűződött az aratáshoz, különösen az utolsó gabonacsomóhoz, amely a szántóföldön maradt aratás végén.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu