Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Kókuszos krémes
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
3 ek. liszt
20 dkg porcukor
7 db tojásfehérje
A krémhez:
6 dl tej
6 ek. cukor
2 csg vaníliás cukor
másfél csg. vaníliás pudingpor
7 db tojássárgája
15 dkg vaj
A tetejére:
2,5 dl tejszínhab
2-3 ek. kókuszreszelék
Elkészítése:
20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a gázsütőt bemelegítjük.
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük,óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet.
Sütjük.
|
|
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Bögrés Raffaello kocka
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Királyi csemege
(kb. 25 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g pirított, darált mogyoró
100 g zsemlemorzsa
Ezenkívül:
300 ml narancslé
2 teáskanál rum aroma
15 db babapiskóta
Krémhez:
300 ml tej
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker tejkaramella pudingpor
250 g lágy vaj vagy margarin
Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín
Kevés csoki a díszítéshez
Előkészítés:
A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Felhő szelet 1
A tészta hozzávalói:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 db tojás
Krém hozzávalói:
7,5 dl tej
3 csg vaníliás pudingpor
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
Hozzávalók a krém tetejére
0,5 liter tejszín
1 habfixáló
2 tasak vaníliás cukor
A tészta elkészítése:
2,5 dl vizet, 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk
15 dkg lisztet, összefőzzük.
15-20 percig állni hagyjuk, utánna 6 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk tepsi hátán.(nagy gáztepsi hátán)
A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát.15 percig ne nyissuk ki a sütőt!
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Túrós-kakaós sütemény
A tészta hozzávalói:
40 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 db tojás
1 csg. sütőpor
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
kb. fél dl tej
Töltelékhez:
1/2 kg túró
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
3 db tojásfehérje kemény habja
5 dkg mazsola(vízben megáztatva)
Továbbá:
20×30 cm-es tepsi kivajazva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kisodorjuk és a tepsi aljába terítjük.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
CSODÁS ALMÁS
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi szódabikarbóna
A tészta kenéséhez: baracklekvár
1 kg alma
A tészta tetejére: 6 tojás fehérje
30 dkg porcukor
25 dkg darált dió
Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Tangó szelet
Hozzávalók a tésztához:30 dkg liszt,20 dkg porcukor,5 dkg margarin,1 tojás,1 evőkanál kakaó,1/2 cs. sütőpor,1 dl tej.
Krémhez:20 dkg vaj,20 dkg porcukor,1 vaniliáscukor, valamint 1 l tej 3 cs, vaniliapuding, piskótatallérok.
Elkészítése. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot nyújtunk, tepsi hátán megsütjük.A tejből és a pudingporból sürü krémet főzünk,hütjük. Ezalatt a vajat és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd a kihült pudinggal jól összedolgozzuk.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Szezámmagos fehér kenyér
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt,
1 dl kefír,
1 dl víz,
1 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál étolaj,
1 kiskanál só.
Elkészítése:
A liszteket egy tálba szitáltam.Ezután beleöntöttem a kefírt és a vizet,rászórtam a sót, cukrot.Belemorzsoltam az élesztőt.Végül az étolajat tettem bele. Mindezt a dagasztóspirállal összedolgoztam.Amikor már szép sima volt a tészta, beliszteztem, letakartam konyharuhával és a duplájára kelesztettem.Ezután egyszer átgyúrtam formáztam.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
EMELETES ÉLVEZET
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor
3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Almás fahéjashabos szelet
Hozzávalók
50deka liszt
25deka margarin
2tojás sárgája
2deka élesztő
2deci tejföl
1csg sütőpor
Töltelék
2 kiló alma
20 deka cukor
fahéj
Máz a tetejére
2 tojás fehérje
20 deka cukor
ízlés szerint fahéj
A tészta anyagait összegyúrjuk.
Két lap lesz belőle.Az elsőt kinyújtom és a tepsi aljára rakom.,megkenem vékonyan lekvárral.az alma tölteléket megpárolom ,és a tésztára kenem.A második lap is az almára kerül .180fokon sütöm .Amikor kisült A tojás fehérjét gőz fölött a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenem.csoki reszeléket szórok rá.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
képviselőfánk
Hozzávalók:
tészta:10 dkg zsír,20 dkg liszt,5 tojás,2,5 dl víz,csipet só és sütőpor
krém.5 tojás,15 dkg cukor,2 csomag vaniliacukor,10 dkg liszt,1/2 liter tej
Elkészitése:vizet a sóval és a zsírral felforraljuk.Beleszórjuk a lisztet addig keverjük mig a táltól elválik.Langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk,az utolsóval a sütőport is.Tepsibe diónyi halmokat rakunk és pihentetjük.
Krémhez a tejet felforraljuk a cukorral,vaniliával.Lisztet elkeverjük a tojássárgákkal,egy kevés tejjel.Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük.Még melegen beleforgatjuk a felvert tojások fehérjét.
Március 27. vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órákat.
2011. Március 27. 2:00 órakor 3:00 órára kell állítani az órákat!
Óraátállítás célja
Az óraátállítás célja az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek a lakosság megszokott ébrenléti idejével, ami reggel héttől este tízig tart. Az óraátállítás először 1976-ban, három évvel az első olajárrobbanás után vezették be Franciaországban.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Nemzetközi Baba és Játék Kiállítás |
"Mesék világa a Zichy-palotában" 2011. április 09. és április 22. között lesz látható Győrött Magyarország legnagyobb és legszebb időszaki babakiállítása, amely 2011-ben immár tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre. A Zichy-palota gyönyörű termeiben több száz alkotás jeleníti meg a babát, mint játékszert és mint műalkotást, a számos hazai és külföldi művész, kézműves, amatőr babakészítő által. |
13 éve | Jakab Noémi | 1 hozzászólás
Március 21. a csillagászati tavasz kezdete.
Ezen a napon a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a föld forgástengelyére, éppen keleten kel, és nyugaton nyugszik, a nappalok, valamint az éjszakák hossza az egész földgolyón egyenlő. Innen a neve „napéjegyenlőség”. (Csak az északi féltekén tavaszkezdet, földünk déli oldalán ez az ősz első napja.) Ettől kezdve napról napra távolodik a Nap az Egyenlítőtől a Ráktérítő felé, sugarai egyre nagyobb szöget zárnak be a földtengellyel, ezért az északi féltekén hosszabbodnak és melegednek a nappalok, a délin viszont rövidülnek, és jön a tél.
Petőfi Sándor - Magyar vagyok
Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.
Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.
13 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Tudott róla, hogy a Torkos Csütörtök egy néphagyomány?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás