Börcs Blog: 2010. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei - 2010. augusztus

 

 

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja!

A Fertő-tó osztrák oldalánál.

 A páratlanul szép természeti és kulturtáj ölén négy különböző tematikus élményterületen, a „Kalandvárban“, a „Meseerdőben“, a „Kalandszigeten“ és a „Tanyán“ mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást:

Számos körhinta, hullámvasút és pálya, valamint mászókaland mind arra várnak, hogy kicsi és nagy felfedezők kipróbálják!
Míg a család kalandra éhes része a számtalan attrakcióval szórakozik, amit részben már a legkisebbek is használhatnak, azok, akik inkább egy kis ejtőzésre vagy kikapcsolódásra vágynak, sétálhatnak az erdőben és a vadasparkban.

Tovább 

network.hu

 Tésztához:

 

50 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg cukor 2 tojás 1 vaníliás cukor 1 kiskanál fahéj

1 sütőpor és annyi tejföl, hogy jól nyújtható legyen

Töltéshez:

1 kg túró 2 tojás 1 citrom héja reszelve 1 vaníliás cukor 10 dkg cukor

6 alma reszelve, kevés cukorral és fahéjjal elkeverve

 

 

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, kb. 2/3 és 1/3 részre. A nagyobb részét kinyújtjuk és kivajazott tepsibe (a normálméretű tepsitől kicsit szélesebb) tesszük, megszórjuk kis zsemlemorzsával.

Tovább 

 

network.hu

  

 

Finom őszibarackos sütemény,kevés rummal, amely egész évben gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

4 db tojás, 10 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1 üveg őszibarackbefőtt, vagy friss gyümölcs,0,5 dl rum, 1 dl őszibaracklé.

A négy tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, és a négy tojás fehérjéből vert kemény habot. Keverjük össze, majd a tésztát öntsük egy kilisztezett kivajazott tepsibe.

Tovább 

network.hu

 Habos málnás - rizs

 

Valódi nyári könnyű desszert, finom málnával, és tejszínnel ízesítve amely lehűtve hidegen az igazi.

Hozzávalók:

40 dkg málna, 25 dkg rizs, só, 1 kanál cukor, 4 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor.

Fél liter vizet felteszünk főni, ízesítjük egy csipet sóval, cukorral majd hozzászórjuk a rizst. 15 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és lefedve hagyjuk párolódni.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a málnát pedig megcukrozzuk.

Tovább 

  

Bögrés barackos süti

 

 

5 bögre barackbefőtt, 20 dkg vaj, 1 bögre cukor, 2cs., vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, és leve,2 bögre liszt, 15 dkg keményítő, 1cs. sütőpor, 6 tojás, só, porcukor.

A barackokat kettévágjuk, és lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A vajat 3/4 bögre cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük. 1,1/2 bögre lisztet, 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral.

Tovább 

network.hu

200g málna

 

50 g liszt

60 g porcukor

1db tojás sárga

2db tojásfehérje

100 g tejföl (20%-os)

1 apró csipet só

15 g vaj

 

Elkészítés

 

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

Verjük fel a tojásokat, keverjük el tejföllel Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot, és egy csipet sót. Adjuk hozzá a tojásos-tejfölös keveréket. Szórjuk bele a málnákat a formákba, majd öntsük rá a tésztát.
FIGYELEM! Úgy tegyük bele a tésztát, hogy számoljunk azzal a hellyel, ami szükséges a tészta emelkedéséhez.

Tovább 

network.hu

Erdei gyümölcsös morzsa süti

 

 

 A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy sütésálló tálat kivajazunk.

 A lisztet és a vajat tálba tesszük, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet.   Az egészet összekeverjük, ezzel el is készült a „morzsás rész”.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Hozzáadjuk a többi gyümölcsöt is ( áfonya, szeder, málna, ribizli – lehet fagyasztott is), a cukrot, fahéjat, és a szegfűszeget. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd többször megkeverve kb.

Tovább 

network.hu

Sárgabarackos gombóc

 

A tésztához:

500 g burgonya

1 db egész tojás

1 teáskanál búzadara

1 csipet só

1 evőkanál olaj

100 g liszt

 

A töltelékhez:

8 szem sárgabarack

kristálycukor

 

A panírhoz:

zsemlemorzsa, kevés teavaj

 

Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.

A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk, megmossuk. Ezután puhára főzzük.

Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. kivesszük a magot, és kristálycukrot, vagy kockacukrot teszünk a mag helyére.

Tovább 

network.hu

 Almás pite

 

 

A tésztához: 

250 g liszt

150 g hideg vaj

36 g cukor

2-3 evőkanál hideg víz

csipet só

 

A töltelékhez:

750 g hámozott alma

1 db citrom

1 teáskanál őrölt fahéj

54 g cukor

1 evőkanál étkezési keményítő

3 evőkanál sárgabarack lekvár

 

A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy órát lefedve a hűtőben pihentetjük.

 Az almákat hámozás után félbevágjuk, és a csutkát eltávolítjuk, majd felkockázzuk kb 1,5 x 1,5 cm-es darabokra.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu