Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erdei gyümölcsös morzsa süti
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy sütésálló tálat kivajazunk.
A lisztet és a vajat tálba tesszük, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet. Az egészet összekeverjük, ezzel el is készült a „morzsás rész”.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Hozzáadjuk a többi gyümölcsöt is ( áfonya, szeder, málna, ribizli – lehet fagyasztott is), a cukrot, fahéjat, és a szegfűszeget. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd többször megkeverve kb. 10 percig főzzük. A gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét! Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot, fahéjat.
A kivajazott hőálló tálat lyukacsos merőkanállal kb. félig töltjük a gyümölccsel, a levéből ne kerüljön túl sok bele. Rászórjuk a morzsánkat úgy, hogy mindenhol fedje, kb. 0,5cm vastagon. Kb. 15-20 percig sütjük 180 C-on, akkor jó, ha a teteje kicsit megpirult. Tálalhatjuk a sütőtálban porcukorral megszórva, vagy kanállal adagolva, tejszínhabbal, vaníliafagylalttal. Langyosan a legfinomabb, de pár perc alatt bármikor újra melegíthető. A morzsát gazdagíthatjuk darált dióval, darált keksszel, vagy babapiskótával is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!