Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sárgabarackos gombóc
A tésztához:
500 g burgonya
1 db egész tojás
1 teáskanál búzadara
1 csipet só
1 evőkanál olaj
100 g liszt
A töltelékhez:
8 szem sárgabarack
kristálycukor
A panírhoz:
zsemlemorzsa, kevés teavaj
Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk, megmossuk. Ezután puhára főzzük.
Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. kivesszük a magot, és kristálycukrot, vagy kockacukrot teszünk a mag helyére.
Mikor a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet, és alaposan összetörjük egy burgonyatörővel.
A burgonyához adjuk a tojást, búzadarát, olajat, csipet sót, lisztet. Majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk a masszát.
A masszát kivesszük lisztes asztalra, és lisztes kézzel kissé átgyúrjuk.
0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
8x8 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk, gombócokat formálunk.
Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket a vízből, és a korábban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
A kész gombócokat porcukrozzuk, sárgabarack lekvárral tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!