Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gombás tarhonya
100g füstölt húsos szalonna
250g nagy szemű öreg tarhonya
50g vöröshagyma
10g fokhagyma
200g szegfűgomba
paprika
15g fűszerpaprika
Só, őrölt bors.
A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a bográcsban üvegesre hevítjük. A nagy szemű „öreg" tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, csöves paprikával fűszerezve főzzük szép lassan. Közben előkészítjük a frissen szedett, megtisztított és megmosott szegfűgombát. Ha már a tarhonyánk majdnem puha, hozzátesszük a gombát, és készre főzzük. A szegfűgomba igen különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Ha friss gombánk nincs, szárítottat is használhatunk, de áztassuk be, mielőtt a tarhonyához adjuk. Az igazi gombás tarhonya enyhén csípős, megáll benne a kanál, de mégis szaftos marad.
Szőlőlekvár
ˇ 1,5kg érett, kék szőlő
ˇ 20dkg dió
ˇ 1 mokkáskanál citromsav
ˇ 1kg befőző cukor
A szőlőt leszemezzük, a diót kisebb darabokra törjük. A szőlőt kevés vízzel addig főzzük, amíg a szemek elkezdenek szétpattanni. Szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a diót, a cukrot és a citromsavat. Sűrűre főzzük, Üvegekbe töltjük, majd dunsztoljuk.
Őszi körte leves
80 dkg körte
4 szem szegfűszeg
1 evőkanál cukor
2 dl joghurt
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük.
A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!