Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Grillnyárs
Hozzávalók 8 személyre:
1kg sertéstarja kicsontozva, 1kg pulykamell-filé, 2 csirkemell, 2 szál parasztkolbász
40 dkg kolozsvári szalonna, 6-8 zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 30 dkg hagyma
alufólia, 20 cm-es nyársak
A páchoz:
250g mustár, 1 fej vöröshagyma reszelve, 1 kis fej fokhagyma reszelve, 5 cl konyak
3 cl citromlé, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mk őrölt fehérbors, 2 mk grill fűszerkeverék
1 tk Piros arany, 1 mk majoranna,1 mk kakukkfű,1 mk őrölt gyömbér,1 csipet őrölt kömény
2 mk Top mix ízesítő, 1dl kukoricacsíra-olaj
Két nappal a kerti esemény előtt be kell pácolni a húsokat, hogy kellően ízesek, puhák legyenek. Ezt előzi meg a húsok megtisztítása, lehártyázása, 4-5 cm-es érmékre vágása. A páchoz az anyagokat jól összekeverjük, majd a húsokat fajtánként egy-egy edénybe téve, elosztjuk rajtuk a páckenőcsöt. Fakanállal addig keverjük a húsokat, míg egyenletesen be nem vonja azokat a pác. Ekkor letakarjuk, hogy levegő ne érje, és hűtőbe tesszük. Félnaponként alaposan átkeverjük.
A kolbászt 1 cm-es karikákra vágjuk, a szalonnából és paprikából 4-5 cm-es lapokat, a hagymából és paradicsomból pár centis háromszög alakú darabokat vágunk. A szalonnaszeletek széleit bevagdossuk, a zöldségeket enyhén megsózzuk. A nyársra húzás:
szalonna - paprika - hús - paradicsom - hagyma - kolbász
Ezt addig ismételjük, amíg meg nem telik a nyárs. Többféle húst is tehetünk egy nyársra, nem lesz baj a sütési idővel. Ezután a kész nyársat a szalonnával kikent alufólia közepére tesszük (a fólia fényes oldala nézzen a nyárs felé), összefogjuk fölötte a fóliát, párszor fél centis szélességben visszahajtjuk, és az így kialakított dupla fóliával körbetekerjük. A végeknél egérkefarok-szerűen elnyomkodjuk, hogy a leve ne csöpöghessen ki a leve.
Így tesszük a parázs fölé, egyszerre 8-9 nyárs is elfér a sütőn. Húsfogó "ollóval" gyakran forgatjuk, hogy egyenletesen süljön. Jó parázsnál 30-40 perc alatt megsül.
Friss kenyérrel, nyers zöldségekkel (uborka, paradicsom stb.) vagy kovászos uborkával tálaljuk. Kenyér helyett roppant finom a pirított vajas bagett, újhagyma apróra vágott zöldjével
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!