Börcs: grill nyárs

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Grillnyárs

 

 

Hozzávalók 8 személyre:

 

1kg sertéstarja kicsontozva, 1kg pulykamell-filé, 2 csirkemell, 2 szál parasztkolbász

40 dkg kolozsvári szalonna, 6-8 zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 30 dkg hagyma

alufólia, 20 cm-es nyársak

 

A páchoz:

250g mustár, 1 fej vöröshagyma reszelve, 1 kis fej fokhagyma reszelve, 5 cl konyak

3 cl citromlé, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál őrölt feketebors

1 mk őrölt fehérbors, 2 mk grill fűszerkeverék

1 tk Piros arany, 1 mk majoranna,1 mk kakukkfű,1 mk őrölt gyömbér,1 csipet őrölt kömény

2 mk Top mix ízesítő, 1dl kukoricacsíra-olaj

 

 

Két nappal a kerti esemény előtt be kell pácolni a húsokat, hogy kellően ízesek, puhák legyenek. Ezt előzi meg a húsok megtisztítása, lehártyázása, 4-5 cm-es érmékre vágása. A páchoz az anyagokat jól összekeverjük, majd a húsokat fajtánként egy-egy edénybe téve, elosztjuk rajtuk a páckenőcsöt. Fakanállal addig keverjük a húsokat, míg egyenletesen be nem vonja azokat a pác. Ekkor letakarjuk, hogy levegő ne érje, és hűtőbe tesszük. Félnaponként alaposan átkeverjük.

 

A kolbászt 1 cm-es karikákra vágjuk, a szalonnából és paprikából 4-5 cm-es lapokat, a hagymából és paradicsomból pár centis háromszög alakú darabokat vágunk. A szalonnaszeletek széleit bevagdossuk, a zöldségeket enyhén megsózzuk. A nyársra húzás:

szalonna - paprika - hús - paradicsom - hagyma - kolbász

 Ezt addig ismételjük, amíg meg nem telik a nyárs. Többféle húst is tehetünk egy nyársra, nem lesz baj a sütési idővel. Ezután a kész nyársat a szalonnával kikent alufólia közepére tesszük (a fólia fényes oldala nézzen a nyárs felé), összefogjuk fölötte a fóliát, párszor fél centis szélességben visszahajtjuk, és az így kialakított dupla fóliával körbetekerjük. A végeknél egérkefarok-szerűen elnyomkodjuk, hogy a leve ne csöpöghessen ki a leve.

Így tesszük a parázs fölé, egyszerre 8-9 nyárs is elfér a sütőn. Húsfogó "ollóval" gyakran forgatjuk, hogy egyenletesen süljön. Jó parázsnál 30-40 perc alatt megsül.

 

Friss kenyérrel, nyers zöldségekkel (uborka, paradicsom stb.) vagy kovászos uborkával tálaljuk. Kenyér helyett roppant finom a pirított vajas bagett, újhagyma apróra vágott zöldjével

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu