Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Idei libasült
A liba zsírzóját és gégéjét kiszedjük, majd sóval és majoránnával bedörzsöljük, és a májat és a petrezselyemzöldet beletesszük. A zsírréteget bevagdossuk, majd tepsibe tesszük, körberakjuk a feldarabolt burgonyával, és megsütjük. Közben sűrűn meglocsoljuk. Amikor kész, a májjal együtt felszeleteljük, és a burgonyával tálaljuk.
Becsinált jérce
A húst nyolcadokra vágjuk, a zöldségeket feldaraboljuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát felszeleteljük, a kelvirágot szétbontjuk. A húst főzni kezdjük, majd ha felforrt, leöntjük róla a vizet, és hideg vízben többször megmossuk. Utána 1 l vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. A vajból és lisztből rántást készítünk, majd belekeverjük a petrezselymet. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a rántást, és készre főzzük. Végül hozzáadjuk a citrom levét és a tejszínt. Tálalhatjuk rizzsel.
Meggyes lepény
A lisztet a vajjal, tojássárgájával, tejföllel, a citrom reszelt héjával, sóval, porcukorral, vaníliás cukorral és élesztővel összedolgozzuk. Két részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük. A meggyet megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral, dióval és a citrom reszelt héjával, majd jól elkeverjük. A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket félig megsütjük, majd a leszűrt meggyel beborítjuk, rátesszük a másik lapot, megkenjük a tojással, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mivel Pünkösd esetén nem alakult ki olyan hagyományos étel, mint Karácsony, vagy Húsvét esetén, ezért tulajdonképpen bármit főzhetünk, amit egyébként vasárnap is szoktunk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!