Börcs: blog

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei

Grillek

 

Bárányborda

6 gerezd összezúzott fokhagymát, néhány friss, finomra vágott mentalevelet, 8-10 szem őrölt fekete borsot és 1 egész citrom levét összekeverünk 1deci étolajjal. Ezzel a bárányborda szeletek minden oldalát bekenjük, majd lefedve legalább egy napon át érleljük. A húsokat a forró grillroston 8-10 percig sütjük. Friss, ropogós magvas kenyérrel, mentamártással tálaljuk.

 

Fűszeres juhsajt

A fél-egy centiméter szélesre vágott juhsajtszeleteket alufóliába vagy készen kapható grilltálcákra rakjuk, majd mindegyikre egy-egy paradicsomkarikát fektetünk.

Tovább 

Grill mártások

 

 

Uborkás-joghurtos

 

Egy körülbelül félkilós, durvára lereszelt kígyóuborkát összekeverünk 15 deka szétmorzsolt juhtúróval, 1 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagymával és 4 deci megsózott, borssal ízesített joghurttal. (Aki szereti, finomra vágott kaprot is keverhet hozzá.) Tálba halmozva fekete olajbogyóval díszítjük. Bármilyen húshoz finom.

 

Mexikói

 

Egy nagyobb fej vöröshagymát vagy 2 csomag újhagymát apróra vágunk, majd 6-8 szép nagy paradicsomot - miután félbevágva a magját kikapartuk - szintén apróra felkockázunk.

Tovább 

 

Gyros nyárson

 

Hozzávalók:

birka( de lehet másféle hús is)szelethús,  görög fűszerkeverék, olaj, só.

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, frissen tartó fóliával lefedve másnapig a hűtőbe tesszük. Nyársra húzzuk egymás után szépen a hússzeleteket, minden szelet után egy kanálnyi olajat öntünk rá, majd a tetejét egy nagy szem paradicsommal zárjuk le. A nyársat forgatva kb. fél óra múlva lehet kezdeni a faragást.

Tovább 

Pácolt harcsafilé roston sütve

 

Hozzávalók:

1 kg harcsa filé

halgrill fűszerkeverék

2 evőkanál étolaj

3 gerezd fokhagyma

 

A harcsafiléket 10 dkg-os szeletekre vágjuk, majd finom sózás után befűszerezzük a halfűszer-keverékkel és két órán keresztül a hűtőben érleljük. Az érlelés után rárakjuk a grillrácsra, majd folyamatos olajozás mellet, amibe fokhagymát zúzunk, egyszeri fordítással készre sütjük.

 

Mézes-sörös grillezett csirkemell

 

Hozzávalók:

4 nagyobb csirkemell filé, mézes-sörös pác, a körethez: 4 adag grillen sült csemegekukorica

 

Mézes-sörös pác:

2 evőkanál méz, 2dl világos sör,1dl olaj, 1 kiskanál só,1 mokkáskanál frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Mézes-sörös pác

A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg.  Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemell filéket.

Tovább 

Mézes mustáros sertés szelet

 

Hozzávalók:

 

4 szelet comb (kb.: 50 dkg)

mustár

akácméz

bors

étolaj 

 

A sertéscombot ujjnyi vastagra szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mézből és mustárból készült pácba forgatjuk és egy éjszakán át érleljük a hűtőben. Másnap a húsokat grillrácsra tesszük, és omlósra sütjük olajos kenegetés mellett. Friss, üde görög saláta illik hozzá.

 

Bajai halászlé

 

Hozzávalók:

1kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

 

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük és sűrűn beirdaljuk.

A hagymát apróra vágjuk, 3liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beletesszük a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.

Tovább 

Bográcsos hallecsó

 

3 evõkanál zsír v.olaj,

15 fej közepes nagyságú hagyma,

15 zöldpaprika,

6 paradicsom,

3 csöves paprika,

2,5kg hal, és ízesítéshez só.

 

 Elkészítése: 

 

Hatliteres bográcsban a zsiradékot felolvasztjuk. A felkarikázott vágott hagymát és zöldpaprikát állandó keverés közben megdinszteljük. Mikor már félig megfõtt, a szeletelt paradicsomot és csöves paprikát is hozzáadjuk. Meg keverjük, összefõzzük, mikor megpuhult hozzáadjuk a sóban állt hal darabokat.

Tovább 

Pusztapörkölt bográcsban

 

500g sertés lapocka, 50g vöröshagyma, 50g zsiradék, 1 gerezd fokhagyma, 25g pirospaprika, só, tö­rött bors, majoránna, 500g burgonya, 2dl fehérbor, 150g paradicsom, 150g zöldpaprika.

 

Elkészítés módja:

A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a fokhagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd.

Tovább 

Bográcsos pörkölt cigányosan

 

A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá őrölt kömény, őrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bőségesen, majd újból hús stb.

Egy órai főzés után, ha kell adunk hozzá kevés vizet, hogy jól tudjon rotyogni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu