Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Grillek
Bárányborda
6 gerezd összezúzott fokhagymát, néhány friss, finomra vágott mentalevelet, 8-10 szem őrölt fekete borsot és 1 egész citrom levét összekeverünk 1deci étolajjal. Ezzel a bárányborda szeletek minden oldalát bekenjük, majd lefedve legalább egy napon át érleljük. A húsokat a forró grillroston 8-10 percig sütjük. Friss, ropogós magvas kenyérrel, mentamártással tálaljuk.
Fűszeres juhsajt
A fél-egy centiméter szélesre vágott juhsajtszeleteket alufóliába vagy készen kapható grilltálcákra rakjuk, majd mindegyikre egy-egy paradicsomkarikát fektetünk.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Grill mártások
Uborkás-joghurtos
Egy körülbelül félkilós, durvára lereszelt kígyóuborkát összekeverünk 15 deka szétmorzsolt juhtúróval, 1 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagymával és 4 deci megsózott, borssal ízesített joghurttal. (Aki szereti, finomra vágott kaprot is keverhet hozzá.) Tálba halmozva fekete olajbogyóval díszítjük. Bármilyen húshoz finom.
Mexikói
Egy nagyobb fej vöröshagymát vagy 2 csomag újhagymát apróra vágunk, majd 6-8 szép nagy paradicsomot - miután félbevágva a magját kikapartuk - szintén apróra felkockázunk.
|
|
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Gyros nyárson
Hozzávalók:
birka( de lehet másféle hús is)szelethús, görög fűszerkeverék, olaj, só.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, frissen tartó fóliával lefedve másnapig a hűtőbe tesszük. Nyársra húzzuk egymás után szépen a hússzeleteket, minden szelet után egy kanálnyi olajat öntünk rá, majd a tetejét egy nagy szem paradicsommal zárjuk le. A nyársat forgatva kb. fél óra múlva lehet kezdeni a faragást.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Pácolt harcsafilé roston sütve
Hozzávalók:
1 kg harcsa filé
só
halgrill fűszerkeverék
2 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
A harcsafiléket 10 dkg-os szeletekre vágjuk, majd finom sózás után befűszerezzük a halfűszer-keverékkel és két órán keresztül a hűtőben érleljük. Az érlelés után rárakjuk a grillrácsra, majd folyamatos olajozás mellet, amibe fokhagymát zúzunk, egyszeri fordítással készre sütjük.
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Hozzávalók:
4 nagyobb csirkemell filé, mézes-sörös pác, a körethez: 4 adag grillen sült csemegekukorica
Mézes-sörös pác:
2 evőkanál méz, 2dl világos sör,1dl olaj, 1 kiskanál só,1 mokkáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés:
Mézes-sörös pác
A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemell filéket.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Mézes mustáros sertés szelet
Hozzávalók:
4 szelet comb (kb.: 50 dkg)
mustár
akácméz
só
bors
étolaj
A sertéscombot ujjnyi vastagra szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mézből és mustárból készült pácba forgatjuk és egy éjszakán át érleljük a hűtőben. Másnap a húsokat grillrácsra tesszük, és omlósra sütjük olajos kenegetés mellett. Friss, üde görög saláta illik hozzá.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Bajai halászlé
Hozzávalók:
1kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.
Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük és sűrűn beirdaljuk.
A hagymát apróra vágjuk, 3liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beletesszük a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Bográcsos hallecsó
3 evõkanál zsír v.olaj,
15 fej közepes nagyságú hagyma,
15 zöldpaprika,
6 paradicsom,
3 csöves paprika,
2,5kg hal, és ízesítéshez só.
Elkészítése:
Hatliteres bográcsban a zsiradékot felolvasztjuk. A felkarikázott vágott hagymát és zöldpaprikát állandó keverés közben megdinszteljük. Mikor már félig megfõtt, a szeletelt paradicsomot és csöves paprikát is hozzáadjuk. Meg keverjük, összefõzzük, mikor megpuhult hozzáadjuk a sóban állt hal darabokat.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Pusztapörkölt bográcsban
500g sertés lapocka, 50g vöröshagyma, 50g zsiradék, 1 gerezd fokhagyma, 25g pirospaprika, só, törött bors, majoránna, 500g burgonya, 2dl fehérbor, 150g paradicsom, 150g zöldpaprika.
Elkészítés módja:
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a fokhagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Bográcsos pörkölt cigányosan
A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá őrölt kömény, őrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bőségesen, majd újból hús stb.
Egy órai főzés után, ha kell adunk hozzá kevés vizet, hogy jól tudjon rotyogni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu