Börcs: blog

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei

 A TAVASZ!!!!

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

I can araledy tell that's gonna be super helpful.

Utolsó hozzászólás

Jakab Noémi üzente 14 éve

Köszönjük szépen, és a videót is!

Március 21. a csillagászati tavasz kezdete.

 

Ezen a napon a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a föld forgástengelyére, éppen keleten kel, és nyugaton nyugszik, a nappalok, valamint az éjszakák hossza az egész földgolyón egyenlő. Innen a neve „napéjegyenlőség”. (Csak az északi féltekén tavaszkezdet, földünk déli oldalán ez az ősz első napja.) Ettől kezdve napról napra távolodik a Nap az Egyenlítőtől a Ráktérítő felé, sugarai egyre nagyobb szöget zárnak be a földtengellyel, ezért az északi féltekén hosszabbodnak és melegednek a nappalok, a délin viszont rövidülnek, és jön a tél.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A tavaszról rengeteg dalt költöttek elődeink, amit most is szeretettel játszunk és halgatunk!!Reméljük a madarak csicsergése és a természet ujra éledése sokunk számára örömöt és boldogságot jelent!!! Kivánjuk,hogy mindenki legyen boldog és örvendjen a legjobb egészségnek!!! Szeretettel András és Ilonka

Tovább 

 

Petőfi Sándor - Magyar vagyok

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Tovább 

Tudott róla, hogy a Torkos Csütörtök egy néphagyomány?

 

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.

Tovább 

A velencei karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül, a gondolák és a lagúnák városában.

A gitárok pengése, a gondolák suhanása tették Velencét a szerenádok, és operák városává.

 

Dél-Európában a farsang az év egyik legnagyobb ünnepe volt, olyan kivételes időszak, amikor viszonylag büntetlenül, nyíltan is ki lehetett mondani dolgokat. A farsangi időszak januárban kezdődött és a nagyböjthöz közeledve nőttön nőtt az izgalom. Rend szerint a városközpontban, szabad ég alatt rendezték, Velencében a Szent Márk téren.

Tovább 

network.hu

 Az iskolai farsangi bál 2011. február 19-én szombaton lesz 15-18 óráig!

 

A Szülői Munkaközösség farsangi bált rendez 2011. február 12 -én szombaton a börcsi vendéglőben este 20 órától.

Mindenkit sok szeretettel várnak!

Burgundi ragu bográcsban:

Hozzávalók(4 személyre):

40 dkg marhalábszár

40 dkg csirkemell

30 dkg csiperke gomba

20 dkg zöldborsó

1 szelet szalonna

3 db sárgarépa

1 db fehér répa

1 fej vöröshagyma

1 db póréhagyma

5 db zöldhagyma

1 üveg vörösbor

1 db sűritett paradicsom

3 db paradicsom

1 db zöldpaprika

mustár

cukor

citrom

fűszerek

Elkészítése: A marhahúst vörösboros pácban egy nappal az elkészítése előtt bepácoljuk. Dobunk rá 3 babérlevelet, összetört borókabogyót, lestyánt, bazsalikomot, kakukkfűt, rozmaringot szerecsendiót, és egy szelet citromot.

Tovább 

Kapros túrós burek

A burek a szláv népek pizzája. A magyar megfelelője talán a lepény, vagy a pite. Lehet nyitott, és lehet tésztalappal fedett. Készíthetjük édes és sós, husos, zöldséges és gyümölcsös változatban. Tésztája élesztős kelt tészta, de lehet a mi kenyértésztánk, pizza tészta, de akár síma vajas tészta is.

Készíthetjük tepsiben, vagy akár tortaformában is. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

4 db tojás 

50 dkg túró

1 doboz natúr krémsajt

3 evőkanál tejföl

1 csomag snidling

5 szál kapor

1 csomag élesztő

Só 

 

Elkészítése :

Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát.

Tovább 

Tésztafélék, édességek

Sonkás kifli

hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg sonka, 5 dkg vaj, pirospaprika, só

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, kevés tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk, vajjal és pirospaprikával gyúrjuk össze. Az így nyert sonkás tölteléket a háromszögletű tésztácskákon elosztjuk, majd ezután a kis háromszögeket kifli formára feltekerjük, tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu