Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 1 hozzászólás
Március 21. a csillagászati tavasz kezdete.
Ezen a napon a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a föld forgástengelyére, éppen keleten kel, és nyugaton nyugszik, a nappalok, valamint az éjszakák hossza az egész földgolyón egyenlő. Innen a neve „napéjegyenlőség”. (Csak az északi féltekén tavaszkezdet, földünk déli oldalán ez az ősz első napja.) Ettől kezdve napról napra távolodik a Nap az Egyenlítőtől a Ráktérítő felé, sugarai egyre nagyobb szöget zárnak be a földtengellyel, ezért az északi féltekén hosszabbodnak és melegednek a nappalok, a délin viszont rövidülnek, és jön a tél.
|
|
Petőfi Sándor - Magyar vagyok
Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.
Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Tudott róla, hogy a Torkos Csütörtök egy néphagyomány?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
A velencei karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül, a gondolák és a lagúnák városában. A gitárok pengése, a gondolák suhanása tették Velencét a szerenádok, és operák városává.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Az iskolai farsangi bál 2011. február 19-én szombaton lesz 15-18 óráig!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
A Szülői Munkaközösség farsangi bált rendez 2011. február 12 -én szombaton a börcsi vendéglőben este 20 órától.
Mindenkit sok szeretettel várnak!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Burgundi ragu bográcsban:
Hozzávalók(4 személyre):
40 dkg marhalábszár
40 dkg csirkemell
30 dkg csiperke gomba
20 dkg zöldborsó
1 szelet szalonna
3 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
5 db zöldhagyma
1 üveg vörösbor
1 db sűritett paradicsom
3 db paradicsom
1 db zöldpaprika
mustár
cukor
citrom
fűszerek
Elkészítése: A marhahúst vörösboros pácban egy nappal az elkészítése előtt bepácoljuk. Dobunk rá 3 babérlevelet, összetört borókabogyót, lestyánt, bazsalikomot, kakukkfűt, rozmaringot szerecsendiót, és egy szelet citromot.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Kapros túrós burek
A burek a szláv népek pizzája. A magyar megfelelője talán a lepény, vagy a pite. Lehet nyitott, és lehet tésztalappal fedett. Készíthetjük édes és sós, husos, zöldséges és gyümölcsös változatban. Tésztája élesztős kelt tészta, de lehet a mi kenyértésztánk, pizza tészta, de akár síma vajas tészta is.
Készíthetjük tepsiben, vagy akár tortaformában is.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 db tojás
50 dkg túró
1 doboz natúr krémsajt
3 evőkanál tejföl
1 csomag snidling
5 szál kapor
1 csomag élesztő
Só
Elkészítése :
Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Tésztafélék, édességek
Sonkás kifli
hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg sonka, 5 dkg vaj, pirospaprika, só
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, kevés tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk, vajjal és pirospaprikával gyúrjuk össze. Az így nyert sonkás tölteléket a háromszögletű tésztácskákon elosztjuk, majd ezután a kis háromszögeket kifli formára feltekerjük, tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás