Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Húsételek
Farsangi részeges csirke
hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, majoránna, őrölt bors és só
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Levesek
Gombás korhelyleves
hozzávalók: 25 dkg füstölt hús, 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, őrölt bors, pirospaprika, só
A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú káposztát. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.
|
|
Vízkereszttől Húshagyó keddig
A farsang Vízkereszttől (január 6.), a változó dátumú Húshagyó keddig tart. Másnap – Hamvazó szerdán – „begyött a böjt” és megkezdődött a Húsvét vasárnapig tartó Nagyböjt. A karácsonyi ünnepkör után a farsanghoz kapcsolódódik a leggazdagabb jelesnapi szokáshagyomány. Ezek közül a baromfifej leszakítás (kakasütés, gúnárnyakszakítás) tűnhetne a leginkább témába vágónak, de nem kell elszörnyednünk, akad ennél békésebb és közvetlenebb asszociáció is.
14 éve | bustya tibor | 0 hozzászólás
A választási rendszerünk alkalmatlansága
A jelenlegi (báb-) "demokrácia" lényege, hogy a vagyonos réteg
megszervez egy bábjátékot, a néptömeg pedig pontoz. Ezt hívjuk
demokratikus választásnak.
Hogyan éri el a vagyonos réteg, hogy a nyertes az Õ vagyonát
gyarapítsa, akár (sõt, gyakran) a néptömegek kárára is ? (más szóval
"kooperáló" legyen):
Az anyagi támogatás nyilvánvaló.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
2010. December 19-én délután 15 órakor, sok szeretettel várunk mindenkit a hagyományos falukarácsonyi ünnepélyre.
Szerepelnek az óvodások, iskolások, a nyugdíjas klub, a kibővült ötlet együttes, az ifjúsági klub.
16 órakor a győri pedagógus énekkar ünnepi koncertjét hallgathatják meg a börcsi templomban.
A koncert után az iskolában sült gesztenye, forralt bor, tea és sütemény mellett alkalom nyílik egy kis beszélgetésre.
Sok szeretettel várjuk a falu lakóit!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Legyen ma templom minden ember szíve,
Melyben a lélek szárnyat bontogat!
Karácsony édes ünnepén
Legyen imádság minden gondolat.
Legyen ma templom minden ember szíve,
S legyen a templom tiszta, szent fehér.
Karácsony édes ünnepén
Istennek tetsző legyen a kenyér.
Szálljon szívünkbe áldott akarat,
Ez kösse egybe mind a kezeket.
Karácsony édes ünnepén
Te légy vendégünk: Jóság, Szeretet!
Akinek könnyet osztogat az Élet
És kín a napja, kín az éjjele,
Karácsony édes ünnepén
Ne fuss előle!
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával, a liszttel és a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk.
1. Kivajazunk és darált mogyoróval vagy zsemlemorzsával beszórunk egy kb. 30 cm hosszú téglaalakú sütőformát.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
A tojást a cukorral és a tejjel - amibe előzőleg belekevertük a szalakálit - összekeverjük. A mézet meglangyosítjuk. A liszthez hozzákeverjük a mézeskalács fűszert, hozzáöntjük a langyos mézet, az olvasztott zsírt és a tojásos-tejes keveréket. Összegyúrjuk, és körülbelül 2 órán keresztül pihentetjük.
14 éve | Jakab Noémi | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesitőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás