Börcs: blog

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei

Húsételek

Farsangi részeges csirke

hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, majoránna, őrölt bors és só

A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.

Tovább 

Levesek

Gombás korhelyleves

hozzávalók: 25 dkg füstölt hús, 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, őrölt bors, pirospaprika, só

A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú káposztát. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük.

Tovább 

 

Vízkereszttől Húshagyó keddig

A farsang Vízkereszttől (január 6.), a változó dátumú Húshagyó keddig tart. Másnap – Hamvazó szerdán – „begyött a böjt” és megkezdődött a Húsvét vasárnapig tartó Nagyböjt. A karácsonyi ünnepkör után a farsanghoz kapcsolódódik a leggazdagabb jelesnapi szokáshagyomány. Ezek közül a baromfifej leszakítás (kakasütés, gúnárnyakszakítás) tűnhetne a leginkább témába vágónak, de nem kell elszörnyednünk, akad ennél békésebb és közvetlenebb asszociáció is.

Tovább 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Jakab Noémi üzente 14 éve

Köszönjük a börcsiek nevében!


A választási rendszerünk alkalmatlansága A jelenlegi (báb-) "demokrácia" lényege, hogy a vagyonos réteg megszervez egy bábjátékot, a néptömeg pedig pontoz. Ezt hívjuk demokratikus választásnak. Hogyan éri el a vagyonos réteg, hogy a nyertes az Õ vagyonát gyarapítsa, akár (sõt, gyakran) a néptömegek kárára is ? (más szóval "kooperáló" legyen):

  • a kooperálók anyagi támogatása
  • a kooperálók médiatámogatása
  • szavazat-megosztás


Az anyagi támogatás nyilvánvaló.

Tovább 

2010. December 19-én délután 15 órakor, sok szeretettel várunk mindenkit a hagyományos falukarácsonyi ünnepélyre.

Szerepelnek az óvodások, iskolások, a nyugdíjas klub, a kibővült ötlet együttes, az ifjúsági klub.

16 órakor a győri pedagógus énekkar ünnepi koncertjét hallgathatják meg a börcsi templomban.

A koncert után az iskolában sült gesztenye, forralt bor, tea és sütemény mellett alkalom nyílik egy kis beszélgetésre.

 

Sok szeretettel várjuk a falu lakóit!

Tovább 

Legyen ma templom minden ember szíve,
Melyben a lélek szárnyat bontogat!
Karácsony édes ünnepén
Legyen imádság minden gondolat.

Legyen ma templom minden ember szíve,
S legyen a templom tiszta, szent fehér.
Karácsony édes ünnepén
Istennek tetsző legyen a kenyér.

Szálljon szívünkbe áldott akarat,
Ez kösse egybe mind a kezeket.
Karácsony édes ünnepén
Te légy vendégünk: Jóság, Szeretet!

Akinek könnyet osztogat az Élet
És kín a napja, kín az éjjele,
Karácsony édes ünnepén
Ne fuss előle!

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes szárított gyümölcs (barack, szilva, füge)
  • 20 dkg puha mazsola
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg méz
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával, a liszttel és a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk.

1. Kivajazunk és darált mogyoróval vagy zsemlemorzsával beszórunk egy kb. 30 cm hosszú téglaalakú sütőformát.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 pohár olvasztott zsír (2 dl)
  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 pohár méz (2 dl)
  • 1 pohár tej (2 dl)
  • 2 dkg szalakáli
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:

A tojást a cukorral és a tejjel - amibe előzőleg belekevertük a szalakálit - összekeverjük. A mézet meglangyosítjuk. A liszthez hozzákeverjük a mézeskalács fűszert, hozzáöntjük a langyos mézet, az olvasztott zsírt és a tojásos-tejes keveréket. Összegyúrjuk, és körülbelül 2 órán keresztül pihentetjük.

Tovább 

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl meleg tejben futtatott 1 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg mák vagy dió
  • 45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral, rummal ízesíthetünk
  • Elkészítés:

    A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesitőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu