Börcs: blog

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei

network.hu

 Felhő szelet 1

A tészta hozzávalói:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 db tojás
Krém hozzávalói:
7,5 dl tej
3 csg vaníliás pudingpor
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
Hozzávalók a krém tetejére
0,5 liter tejszín
1 habfixáló
2 tasak vaníliás cukor
A tészta elkészítése:
2,5 dl vizet, 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk
15 dkg lisztet, összefőzzük.
15-20 percig állni hagyjuk, utánna 6 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk tepsi hátán.(nagy gáztepsi hátán)
A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát.15 percig ne nyissuk ki a sütőt!

Tovább 

network.hu

 Túrós-kakaós sütemény

A tészta hozzávalói:
40 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 db tojás
1 csg. sütőpor
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
kb. fél dl tej
Töltelékhez:
1/2 kg túró
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
3 db tojásfehérje kemény habja
5 dkg mazsola(vízben megáztatva)
Továbbá:
20×30 cm-es tepsi kivajazva

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kisodorjuk és a tepsi aljába terítjük.

Tovább 

 

network.hu

  

CSODÁS ALMÁS

Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi szódabikarbóna

A tészta kenéséhez: baracklekvár
1 kg alma

A tészta tetejére: 6 tojás fehérje
30 dkg porcukor
25 dkg darált dió

Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel, a citrom héjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.

Tovább 

network.hu

 Tangó szelet

Hozzávalók a tésztához:30 dkg liszt,20 dkg porcukor,5 dkg margarin,1 tojás,1 evőkanál kakaó,1/2 cs. sütőpor,1 dl tej.

Krémhez:20 dkg vaj,20 dkg porcukor,1 vaniliáscukor, valamint 1 l tej 3 cs, vaniliapuding, piskótatallérok.
Elkészítése. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot nyújtunk, tepsi hátán megsütjük.A tejből és a pudingporból sürü krémet főzünk,hütjük. Ezalatt a vajat és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd a kihült pudinggal jól összedolgozzuk.

Tovább 

network.hu

 

 

 

Szezámmagos fehér kenyér

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt,
1 dl kefír,
1 dl víz,
1 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál étolaj,
1 kiskanál só.

Elkészítése:
A liszteket egy tálba szitáltam.Ezután beleöntöttem a kefírt és a vizet,rászórtam a sót, cukrot.Belemorzsoltam az élesztőt.Végül az étolajat tettem bele. Mindezt a dagasztóspirállal összedolgoztam.Amikor már szép sima volt a tészta, beliszteztem, letakartam konyharuhával és a duplájára kelesztettem.Ezután egyszer átgyúrtam formáztam.

Tovább 

network.hu

 

 

EMELETES ÉLVEZET

1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor

3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor

4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.

Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 Almás fahéjashabos szelet

Hozzávalók
50deka liszt
25deka margarin
2tojás sárgája
2deka élesztő
2deci tejföl
1csg sütőpor

Töltelék

2 kiló alma
20 deka cukor
fahéj

Máz a tetejére
2 tojás fehérje
20 deka cukor
ízlés szerint fahéj

A tészta anyagait összegyúrjuk.

Két lap lesz belőle.Az elsőt kinyújtom és a tepsi aljára rakom.,megkenem vékonyan lekvárral.az alma tölteléket megpárolom ,és a tésztára kenem.A második lap is az almára kerül .180fokon sütöm .Amikor kisült A tojás fehérjét gőz fölött a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenem.csoki reszeléket szórok rá.

Tovább 

képviselőfánk

Hozzávalók:
tészta:10 dkg zsír,20 dkg liszt,5 tojás,2,5 dl víz,csipet só és sütőpor
krém.5 tojás,15 dkg cukor,2 csomag vaniliacukor,10 dkg liszt,1/2 liter tej

Elkészitése:vizet a sóval és a zsírral felforraljuk.Beleszórjuk a lisztet addig keverjük mig a táltól elválik.Langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk,az utolsóval a sütőport is.Tepsibe diónyi halmokat rakunk és pihentetjük.
Krémhez a tejet felforraljuk a cukorral,vaniliával.Lisztet elkeverjük a tojássárgákkal,egy kevés tejjel.Beleöntjük a forró tejbe és sűrűre főzzük.Még melegen beleforgatjuk a felvert tojások fehérjét.

Tovább 

Március 27. vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órákat.

2011. Március 27. 2:00 órakor 3:00 órára kell állítani az órákat!

Óraátállítás célja

Az óraátállítás célja az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek a lakosság megszokott ébrenléti idejével, ami reggel héttől este tízig tart.

Ki kezdeményezte az óraátállítást

Az óraátállítás először 1976-ban, három évvel az első olajárrobbanás után vezették be Franciaországban.

Tovább 

Nemzetközi Baba és Játék Kiállítás

"Mesék világa a Zichy-palotában" 2011. április 09. és április 22. között lesz látható Győrött Magyarország legnagyobb és legszebb időszaki babakiállítása, amely 2011-ben immár tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre.

A Zichy-palota gyönyörű termeiben több száz alkotás jeleníti meg a babát, mint játékszert és mint műalkotást, a számos hazai és külföldi művész, kézműves, amatőr babakészítő által.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu