Börcs: blog

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 298 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Börcs klub hírei

Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel

Hozzávalók:
4 kacsacomb
2 dl must (vagy szőlőlé)
1 kávéskanál szárított majoránna
60 dkg apróbb burgonya
10 gerezd fokhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 teáskanál méz
20 dkg szőlő

Az előkészített kacsacombokat musttal leöntjük, és egy napig hűtőben pácoljuk. Felhasználás előtt letörölgetjük, sózzuk, majoránnával megszórjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.

Tovább 

Mustos karaj

Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj
2 fürt szőlő (piros és fehér vegyesen)
2 dl must
1 dl olaj
grill fűszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió

A megmosott hússzeleteket megfűszerezzük és meghintjük őrölt szerecsendióval. Kevés olajon elősütjük. Felöntjük a musttal, és lassú tűzön rövid ideig pároljuk. Az utolsó percekben leszemezett, megmosott szőlőszemeket adunk hozzá, és együtt készre pároljuk.

 

network.hu

 „ A népművészet a felgyülemlett,

jelenlévő múlt, hatékony emlék,
mely irányítja a jövőt.”

József Attila

 

Korond erdélyi falu a mai Romániában, Hargita megyében. A Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja.

Korond nevezetességei

- Vasas borvízforrások

- A régi római katolikus templom

- Unitárius templom

- Falumúzeum

- Egykori Korondfürdő, mai Árcsó

- Aragonit bánya

- Faragott székelykapuk

A korondi fazekasság története:

Korondon a fazekasságnak ősi hagyományai vannak a középkortól nőtt iparággá.

Tovább 

Gombás tarhonya

100g füstölt húsos szalonna

250g nagy szemű öreg tarhonya

50g vöröshagyma

10g fokhagyma

200g szegfűgomba

paprika

15g fűszerpaprika

Só, őrölt bors.

A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a bográcsban üvegesre hevítjük. A nagy szemű „öreg" tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, csöves paprikával fűszerezve főzzük szép lassan.

Tovább 

Őszi népszokások

 

A gazdasági élet ünnepei

Az aratóünnepet ott tartották meg, ahol kalákában dolgoztak, vagy ahol felfogadott aratók végezték a munkát. Az aratás befejezésekor aratókoszorút kötöttek, és azt ünnepélyes menetben a földbirtokos vagy a gazda elé vitték. Az aratást vacsora, táncos mulatság fejezte be. A családi aratást nem követte aratóünnep. Éppúgy, mint más európai népeknél, nálunk is egy sor hiedelem és varázscselekmény fűződött az aratáshoz, különösen az utolsó gabonacsomóhoz, amely a szántóföldön maradt aratás végén.

Tovább 

 

 

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja!

A Fertő-tó osztrák oldalánál.

 A páratlanul szép természeti és kulturtáj ölén négy különböző tematikus élményterületen, a „Kalandvárban“, a „Meseerdőben“, a „Kalandszigeten“ és a „Tanyán“ mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást:

Számos körhinta, hullámvasút és pálya, valamint mászókaland mind arra várnak, hogy kicsi és nagy felfedezők kipróbálják!
Míg a család kalandra éhes része a számtalan attrakcióval szórakozik, amit részben már a legkisebbek is használhatnak, azok, akik inkább egy kis ejtőzésre vagy kikapcsolódásra vágynak, sétálhatnak az erdőben és a vadasparkban.

Tovább 

network.hu

 Tésztához:

 

50 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg cukor 2 tojás 1 vaníliás cukor 1 kiskanál fahéj

1 sütőpor és annyi tejföl, hogy jól nyújtható legyen

Töltéshez:

1 kg túró 2 tojás 1 citrom héja reszelve 1 vaníliás cukor 10 dkg cukor

6 alma reszelve, kevés cukorral és fahéjjal elkeverve

 

 

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, kb. 2/3 és 1/3 részre. A nagyobb részét kinyújtjuk és kivajazott tepsibe (a normálméretű tepsitől kicsit szélesebb) tesszük, megszórjuk kis zsemlemorzsával.

Tovább 

network.hu

  

 

Finom őszibarackos sütemény,kevés rummal, amely egész évben gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

4 db tojás, 10 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 1 üveg őszibarackbefőtt, vagy friss gyümölcs,0,5 dl rum, 1 dl őszibaracklé.

A négy tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, és a négy tojás fehérjéből vert kemény habot. Keverjük össze, majd a tésztát öntsük egy kilisztezett kivajazott tepsibe.

Tovább 

network.hu

 Habos málnás - rizs

 

Valódi nyári könnyű desszert, finom málnával, és tejszínnel ízesítve amely lehűtve hidegen az igazi.

Hozzávalók:

40 dkg málna, 25 dkg rizs, só, 1 kanál cukor, 4 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor.

Fél liter vizet felteszünk főni, ízesítjük egy csipet sóval, cukorral majd hozzászórjuk a rizst. 15 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt és lefedve hagyjuk párolódni.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a málnát pedig megcukrozzuk.

Tovább 

  

Bögrés barackos süti

 

 

5 bögre barackbefőtt, 20 dkg vaj, 1 bögre cukor, 2cs., vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, és leve,2 bögre liszt, 15 dkg keményítő, 1cs. sütőpor, 6 tojás, só, porcukor.

A barackokat kettévágjuk, és lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A vajat 3/4 bögre cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük. 1,1/2 bögre lisztet, 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu