Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
•30 dkg vaj
•8 dkg finomliszt
•50 dkg finomliszt
•1 dl hideg víz
•1,5 dl hideg tej
•1 tojás
•50 g cukor
•25 g élesztő
•1 tk. só
•kakaópor
•porcukor
A vajat és a lisztet robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozzuk, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A többi hozzávalóból bedagasztjuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy végig hűvös maradjon.
Mikor kész, kicsit nagyobb téglalapra igazítjuk, mint a vaj,amit előzőleg összedolgoztunk, a hűtőből kivéve a tésztánk közepére helyezzük, és becsomagoljuk a tésztával. Rövidebb oldalával helyezzük magunk elé, majd a nyújtófával ütögetve elkezdjük nyújtani. Mikor ujjnyi vastag, következik a szimpla hajtogatás. A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára. Elfordítjuk 90 fokkal megint kinyújtjuk ujjnyi vastagra és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttünk, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd közepén még félbehajtjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismételjük.
Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd egy szitán keresztül meghintjük porcukorral és kakaóporral. A mennyisége ízlés szerint lehet Feltekerjük mint a beiglit, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle (recés élű késsel), majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket.
200 fokos sütőben sütjükkb. 5 percig, majd 170-180 fokon további 20 percig. A felszeletelt tésztát egy éjszakára hűtőbe is lehet tenni és másnap reggel frissen sütni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!