Börcs: vaníliás briós (kép)

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

vaníliás briós

Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•1,5 rúd vanília kikapart magja
•1 tk. só
•3-4 ek. cukor
•1 tojás
•1 tojás sárgája
•3 ek. olaj
•kb. 3 dl langyos tej
•3 dkg élesztő


15 dkg vaj
Kevés langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítünk. A tetejét is meglisztezzük, majd hagyjuk 15-20 percig állni, míg szépen megemelkedik, és a teteje megrepedezik. A többi hozzávalóval együtt szép hólyagos tésztát dagasztunk. Akkor jó az állaga, ha kissé lágyabb, de nem ragad, jól nyújtható.
Ezután hagyjuk duplájára kelni.

Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre vágjuk, így nagyobb briósok lesznek, de lehet nyolc darabba is osztani. Egyesével ovális formára nyújtjuk, majd a hat részre osztott vajat elkenjük rajtuk.
Feltekerjük, félre tettem, míg az összes elkészül.
Ezután egyesével megsodorjuk őket, hogy kb. 40 cm hosszúságúak legyenek, majd mint a csigát feltekerjük.
A legvégét az ujjunkkal ellapítjuk, aláhajtjuk. Így nem bomlik szét sütés közben, a közepét pedig szépen megemeli majd.
Sütőpapírral bélelt tesire ültetjük őket, egymástól távol, mert hatalmasra nőnek. Kb. 45 percig hagyjuk kelni (vagy míg duplájára nőnek). Ezután olvasztott vajjal lekenjük a briósokat.
Végül 180 fokos sütőben megsütjük kb. 20 percig (vagy míg szép pirosak lesznek). Tálalás előtt kevés porcukorral hintjük meg őket.

Látta 787 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu