Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•1,5 rúd vanília kikapart magja
•1 tk. só
•3-4 ek. cukor
•1 tojás
•1 tojás sárgája
•3 ek. olaj
•kb. 3 dl langyos tej
•3 dkg élesztő
•
15 dkg vaj
Kevés langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítünk. A tetejét is meglisztezzük, majd hagyjuk 15-20 percig állni, míg szépen megemelkedik, és a teteje megrepedezik. A többi hozzávalóval együtt szép hólyagos tésztát dagasztunk. Akkor jó az állaga, ha kissé lágyabb, de nem ragad, jól nyújtható.
Ezután hagyjuk duplájára kelni.
Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre vágjuk, így nagyobb briósok lesznek, de lehet nyolc darabba is osztani. Egyesével ovális formára nyújtjuk, majd a hat részre osztott vajat elkenjük rajtuk.
Feltekerjük, félre tettem, míg az összes elkészül.
Ezután egyesével megsodorjuk őket, hogy kb. 40 cm hosszúságúak legyenek, majd mint a csigát feltekerjük.
A legvégét az ujjunkkal ellapítjuk, aláhajtjuk. Így nem bomlik szét sütés közben, a közepét pedig szépen megemeli majd.
Sütőpapírral bélelt tesire ültetjük őket, egymástól távol, mert hatalmasra nőnek. Kb. 45 percig hagyjuk kelni (vagy míg duplájára nőnek). Ezután olvasztott vajjal lekenjük a briósokat.
Végül 180 fokos sütőben megsütjük kb. 20 percig (vagy míg szép pirosak lesznek). Tálalás előtt kevés porcukorral hintjük meg őket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!