Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
•1 kg liszt
•50 dkg vaj vagy margarin
•2 ek. só
•2 tojás
•1 dl tej
•1 nagy doboz tejföl
•csipet cukor
•5 dkg élesztő
•7 dkg vaj
•3-4 fej lilahagyma
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk10 percig pihenni. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd belekeverjük a sót. Közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tettem két órára.
A 7 dkg vajat felolvasztjuk, majd a fél karikára vágott lilahagymát lassú tűzön pirosra sütjük benne. Langyosra hűtjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a hagyma háromnegyedével megkenjük.
Ezután hajtogatjuk. A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor kenjük a tésztára. Mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd kettéhajtjuk. Hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél-egy órán át.Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és hagyjuk megint 30 percig kelni. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Végül lekenjük tojással, vigyázva, hogy az oldalára ne csorogjon le. Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
3 nagy tepsi leszbelőle.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!