Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:•70 dkg finomliszt•kb. 5 dl tej•2 tk. só
•1 tk. cukor•3 dkg élesztő•3 ek mangalica zsír (vagy liba-, vagy kacsazsír)
A zsír kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk és könnyű, kissé lágyabb tésztát dagasztunk. 20 percig pihenés után hozzáadjuk a 3 ek. puha zsírt és ismét összegyúrjuk,majd 35-40 percig kelni hagyjuk a tésztát. A kétszeri dagasztással, így, hogy csak a másodiknál került bele a zsiradék egészen könnyű, hólyagos tésztát kapunk. Amint megkelt, egy enyhén lisztezett felületre borítotjuk. Nem kell ellapogatni, elég hagyni, hogy magától elterüljön a tészta. Jó kétujjnyi vastag csíkot vágunk a széléből, amit kis kockákra feldarabolunk.
Zsemleformára igazítjuk, majd egy kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk őket. Azonnal lekenjük a tetejét olvasztott zsírral.
Egy ruhával letakarva ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Kb. 30 perc alatt sül szép pirosra.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!