Börcs: madartej torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

madartej torta

dr Szabó Kataliné ez a finom torta recept

piskótához:
* 8 tojásfehérje
* 8 evőkanál cukor
* 8 evőkanál liszt
* 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:
* 8 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 8 dl tej, 200-250 g porcukor, 250 g margarin
Tetejére:
* 3 dl habtejszín
Oldalára:
* 60 g fehér csoki

Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sütőport.
A 8 tojás fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot.
Mikor már nagyon kemény a hab, a lisztet szépen, lazán beleforgatom.
Egy kerek (kb.24 cm-es) tortaforma alját sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát.

Előmelegített 180 °C-os (elektromos) sütőben 30-40 perc alatt szép barnára megsütöm. (Én egy nagyobb átmérőjű (kb. 28 cm-es) tortaformába öntöttem, de ha kisebbe öntöttem volna, a piskóta magasabb lett volna. Majd legközelebb!)

Míg a piskóta sül, 6 dl tejet felforrósítok.
Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a 8 tojás sárgáját, a lisztet és a vaníliás pudingport.
Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és állandó keverés mellett sűrűre főzöm.
Hagyom, hogy hűljön, de közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön. Eközben a puha margarint a porcukorral habosra verem, majd a kihűlt tojáskrémet (én langyosan) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.

Ha ez megvan, a megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, kettévágom, az alsó felét egy kerek (tortacsipkével díszített) tálcára teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, hogy rá tudjam önteni a krém több mint felét.
Ezután ráteszem a másik piskóta részt és a tetejét is bekenem a krémmel.
A krémből hagyok egy keveset, hogy később az oldalát is bekenjem vele. Beteszem a hűtőbe kb. 20 percre.

Miután kivettem a hűtőből a tortát, leveszem róla a tortakarimát, és az oldalát is bekenem a maradék krémmel.
A fehér csokit (én Milkát használtam) lereszelem az uborkaszeletelőn, így kicsit forgácsos lesz, és beszórom vele az oldalát. Azt a hatást kelti, mintha kókuszreszelékkel lenne beszórva.

Keményre felverem a géppel a habtejszínt és egy evőkanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére.

Látta 820 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu