Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Briós kalács
Hozzávalók 1 szögletes (26 cm) sütőformához: 40 dkg fehér búzaliszt, 1 zacskó szárított élesztő, 8 dkg világos nádcukor, 1 csipet só, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 1,8 dl tejszín, 5 dkg olvasztott vaj
Először keverjük össze a száraz elemeket egy dagasztó tálban.
Majd langyosítsuk fel a tejszínt, és keverjük bele a tojásokat és az olvasztott vajat.
Dagasszuk legalább 8-10 percig.
Majd lefedve kelesszük 1 órán át meleg helyen.
TIPP: Mivel erősen „zsíros” (vaj és tejszín) a tészta nem fog olyan magasra kelni, mint egy klasszikus kalács vagy kenyértészta.
Vágjuk a megkelt tésztát 4 egyenlő részre.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vastag téglalapra.Majd hajtsuk őket a hosszanti részüknél fogva ketté, végül szorosan tekerjük fel őket egy tekerccsé.
A tekercseket helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt formába.
30 fokos sütőben kelesztjük, amig a tészták fel nem jönnek.
Sütés előtt egy éles késsel vágjuk be középen a tekercseket elég mélyen. Ezt követően átkenjük a tetejét egy felvert tojás sárgájával, és 30-35 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!