Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A kalács tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
7 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő felfuttatva
1 csipet só
1 tojás a kalács kenéséhez
Az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben, majd az összes hozzávalót nagyon alaposan összegyúrom. Én először fakanállal dolgozom meg a tésztát, majd a végén kézzel is, mert jelenleg szerelőnél van a jó kis konyhai robotgépem, amivel elkövettem annak idején, azt a hatalmas hibát, hogy olyat vásároltam, ami egyben van minden, nem külön-külön...:((
A tésztát félreteszem pihenni, közben elkészítem a csokis krémet, ami 15 dkg vajból 3 evőkanál porcukorból és 2 kanál kakaóporból áll, amiket jól összekeverek. Ezt a krémet nem túl édesre készítettem, de nagyon kellemes volt vele a kalács.
Miután a tészta már pihent legalább 1 órácskát 6 db cipóra szedtem szét, amiket egyenként kinyújtottam téglalap formára, majd megkentem a csokis krémmel, utána pedig feltekertem mindegyiket. Így lett 3-3 hengerem, amiket befontam /ami még mindig nem az erősségem:)/, tehát 2 kalács készült ebből a mennyiségből. Elhelyeztem őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben és megkentem a felvert tojással. Még egy negyed órát pihentettem őket, utána sütőben készre sütöttem.
|
|
Kovácsné Terézia 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!