Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 személyre, azaz 1 kuglófformához:
4-5 keménytojás, 20 deka konzerv zöldborsó (ha konzerv kukoricát vagy bébikukoriát és édes, piros húsú paprikát is rakunk bele, még jobban néz ki), 45 gramm (20 levél) színetelen zselatin, 1,5 liter leszűrt zöldségleves, só, bors.
Elkészítés
A zöldborsót 5 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk, míg a zöldségleves melegszik. Ha már meleg a leves, a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd hűlni hagyjuk.
A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy-kettőt hosszában elnegyedelünk. A borsó (és kukorica) felét a kuglófforma aljába öntjük, a forma oldalához pedig odaállítjuk hosszában az elnegyedelt tojásokat.
Most jöhet a zselatinos leves. Kb. 30 percre hűtőbe rakjuk a masszát, míg zselésedni kezd. Ekkor tesszük rá a többi borsót, kukoricát, kaliforniai paprikát és a maradék tojást, karikákra vágva.
További 2-3 óra hűtőben tárolás után tálalható. Hogy rendre kijöjjön a formából, borítás előtt érdemes forró vízbe mártani a formát.
Aki nem diétázik,főtt sonkát is szelhet bele!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!