Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gesztenyés alagút
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg cukor
7 dkg liszt
4 tojás
1 evőkanál jó minőségű kakaópor
fél csomag sütőpor
A töltelék:
25 dkg gesztenye
1 csomag habfixáló
4 dl tejszín
3 dkg porcukor
2 evőkanál rum
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
3 dkg porcukor
20 dkg étcsoki
1 dl tejszín
1 evőkanál rum
Elkészítés:
1. Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és végül a tojások keményre vert habját.
2. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.
3. A gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.
4. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.
5. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!