Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt a finomságot - az elmondások szerint - Tök nevű település egyik leleményes háziasszonya készítette először.
Történt ugyanis, hogy váratlanul nagy vendégsereg érkezett a házhoz. A kamra üresen tátongott, de a gazdasszony nem esett kétségbe és az otthon fellelhető alapanyagokból rögtönözte ezt a rendkívül finom és kiadós ételt.
Vacsora közben csak ennyit lehetett az asztal körül hallani: " - Hmmmm! Pompázatos!
Gyorsan terjedt a finom étel híre, először töki pompázatos, majd ezt rövidítve később töki pompos néven jegyezték.
Hozzávalók:
3db közepes méretű burgonya
50 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
5 dl tefjöl
bacon
kolbász
20 dkg sajt
A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Hozzáadjuk az élesztővel elkevert lisztet, kicsit lazítjuk a burgonya főzőlevével, picit sózzuk és alaposan összegyúrjuk. 1 óra pihentetés után kinyújtjuk és félkészre sütjük. Közben a zúzott fokhagymát a tejfölbe keverjük, a bacont és a kolbászt teszés szerint felvágjuk.
Amikor a tésztánk már félig megsült megkenjük a fokhagymás tejfellel, rátesszük a bacont és a kolbászt, tetejére vöröshagyma karikákat helyezünk majd megszórjuk reszelt sajttal, tovább sütjük kb 15 percig.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!