Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt
élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a
lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a
vajat, és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény
legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy
pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10
percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a
tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás
cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd
ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és
az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a
lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!