Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!
Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.
Kis türelmet...
Be vagy lépve mint Tóth Lajosné | Kilépés

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt
élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a
lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a
vajat, és annyi tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény
legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagy fánk- vagy
pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatom. Ezután még 10
percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a
tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás
cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd
ráteszek egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra teszem, és
az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, ezután a
lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!