Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel
felfuttatjuk. A keverőtálba öntjük a tojássárgát, kissé megsózzuk, és
állandó keverés mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a 7 dl
lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott, langyos margarint.
Fakanállal alaposan kidolgozzuk, hólyagosra verjük. Az edényt letakarva a
tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk,
fánkvágóval kivagdaljuk, és ismét letakarva kelesztjük fél órát.
Forró, bő olajban kisütjük úgy, hogy amíg az alsó fele sül, az edényt
lefedjük, majd miután a fánkokat megfordítottuk, fedő nélkül sütjük
tovább. Így lesz szép szalagos, a derekán világos csík képződik.
Porcukorral és baracklekvárral ízesíthetjük a tetejét. :)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!