Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű (Fotó: Myreille)
Talán a pohárkrémek családjába tartozik, de én mindig egy nagy tállal készítek belőle és a legnagyobb evőkanállal porciózzuk tányérokra. Egyetlen hibája, hogy 1 éjszakát a hűtőben kell pihennie.
Hozzávalók:
kb. 30 db babapiskóta (vastag fajta legyen, olyan, amelyik nem ázik el egy pillanat alatt)
40 dkg gyümölcs, aminek a fele eper, amúgy vegyesen ribizli, málna, áfonya, eper
2 nagy pohár tejföl (2 x 450 g) (kék dobozosat szoktam használni)
4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 teáskanál vanília őrlemény
20 dkg porcukor + 1 evőkanál cukor
Az eper felét nagyon kevés (1 evőkanál) cukorral lábasba teszem, tűzre teszem, kevergetem és felforralom. Néha annyit csalok, hogy villával nagyobb darabokra töröm az epret, hogy gyorsabban kijöjjön a leve. Ennek a szósznak – nevezzük szósznak – nem kell édesnek lennie, a cukor azért kell bele, hogy az eper gyorsan kiadja a levét. Elfőzni se kell a levet, mert éppen az illatos, aromás eperlé fogja átjárni a babapiskótát.
A gyümölcsöket megmosom, leszárazom, a nagyobb szemeket (pl. eper) feldarabolom.
A tejfölt a tejszínnel, a cukorral és a vanília őrleménnyel (vagy a vaníliás cukorral) simára keverem. (Habverőt használok.)
Egy nagy tál aljára babapiskóta réteget teszek, meglocsolom a felfőzött eperrel (eperszósszal), szórok rá egy kevés friss gyümölcsöt és annyi krémet teszek rá, hogy se a gyümölcs, se a babapiskóta ne látszódjon ki. Ezután újabb babapiskóta réteg következik, majd gyümölcs, majd a tejfölös krém. Az utolsó réteg krém legyen és maradjon a tetejére friss gyümölcs.
Ezután folpackot teszek a tetejére és legalább egy éjszakára a hűtőbe teszem. Akkor is megcsinálom előző éjszaka, ha csak ebéd után vagy délután kerül az asztalra.
Amíg áll, a babapiskóta felpuhul, a krém pedig sűrűvé válik és a friss gyümölcsök pedig az egészet megkoronázzák. Isteni!
Nyáron bármilyen gyümölccsel készíthető, én legjobban ezt a piros bogyós változatot szeretem, de a család jövő hétre már megrendelte a málnásat is. Működik magozott meggyel és cseresznyével is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!