Börcs: Málnás pohárkrém mascarponés vaníliakrémmel

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elkészítés Hozzávalók

4 pohárnyi adaghoz

Krémhez:

- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. tápióka keményítő (helyette sima étkezési keményítő)
- 4 dl tej
- 25 dkg mascarpone

Tésztához:
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 6 ek. cukor
- 9 ek. rizsliszt
- 6 dkg olvasztott vaj

Málna/egyéb gyümölcs (ízlés szerint)
ribizli/ szeder/ barack

network.hu


1. A krémhez a tojások sárgáját habosra keverem a kétféle cukorral és a tápióka keményítővel. A tejet felforralom, majd a tűzről levéve óvatosan a tojásos masszához öntöm, pár percig keverem, majd visszatéve a tűzre, állandó kevergetés mellett sűrű, de még folyékony krémmé főzöm. Ez néhány perc. Ha besűrűsödött, félreteszem hűlni.

2. A tésztához a tojásfehérjét a sóval elkezdem verni, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot. Ha szép fényes és kemény a hab, kanalanként beleszitálom a lisztet (rizsliszt helyett természetesen sima liszt is jó). Végül belecsorgatom az olvasztott vajat, összeforgatom, és az egészet egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntöm, elsimítom.

3. 180 fokon, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, apró kockákra vágom. A mascarponét a kihűlt vaníliás krémbe keverem, ha csomós, botmixerrel teljesen simára dolgozom.

4. Összeállítás: alulra egy réteg piskóta, málna (mosott, lecsepegtetett), majd krém, mindezt addig rétegezzük, míg meg nem telik a pohár.

Tipp: Érdemes tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tenni, ezalatt a piskóta kellően megpuhul, és összeérnek az ízek.

 


www.fincsi.hu

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu