Börcs: karácsonyi mézeskalács

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

A karácsony egyik legjellegzetesebb aprósüteménye a mézeskalács. Ha e szerint a recept szerint készítjük, akkor egy szép felületű, puha süteményt tudunk készíteni.

 

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 cs őrölt fahéj, vagy 6 kk mézeskalács fűszerkeverék, 15 g szódabikarbóna, 3 tojás sárgája, 1 dl langyos tej, 2 dl víz, 35 dkg méz, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin (vagy vaj)
Hozzávalók a cukormázhoz: 1 tojás fehérje, 15-20 dkg átszitált porcukor, 8 csepp ecet.

Tegyük a száraz elemeket egy nagy keverőtálba, és alaposan keverjük össze őket.
Majd adjuk hozzá a többi szoba hőmérsékletű alapanyagot, és vagy kézzel, vagy egy konyhai robotgép spiráljával morzsalékosra gyúrjuk össze az alapanyagokat.
Majd kézzel gyúrjuk egy tömbbé a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tál falától.
Ekkor tegyük legalább 3-4 órára pihenni a tésztát a hűtőbe.
Formázáskor két lehetőségünk van.
Ha kisebb figurákat szeretnénk kiszúrni, akkor kb. 3, ha nagyobbakat, akkor kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. A tészta kb. kétszeresére fog megnőni a sütés során.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 8 perc alatt készre sülnek a sütemények.

A cukormáz receptje: a mázhoz nagyon finom szemcséjű porcukor szükséges. Ehhez a porcukrot átszitáljuk apró lyukú szűrőn. A tojásfehérjét verjük fel félig habverővel, majd kanalanként dolgozzuk bele a porcukrot. Akkor jó a máz, ha a felemelt habverőről már csak egészen lassan folyik le. Ekkor keverjünk hozzá még 8 csepp ecetet, ami megakadályozza majd a cukor kikristályosodását. Kicsi tojást válasszunk, abból is sok máz lesz. Lehetőleg kézi habverőt használjunk, a géppel felvert máz folyóssá válhat.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu