Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Húsvéti csülöktál
Füstölt főtt csülök, zöldhagyma, főtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen őrölt feketebors.
A csülköt előző reggel baáztatom, majd este megfőzöm. Másnapig a saját főzővizében hagyom kihülni. Onnét kiemelem, lecsepegtetem, majd felszeletelem. Egy tálra rakom a zöldhagymával, a negyedelt főtt tojásokkal, valamint a kétféle tormával. A kész tálat megszórom frissen őrölt feketeborssal
Cipóban sült csülök
1 kisebb füstölt csülök, 45 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 1,5 dkg vaj, 1 tojás, kevés só, csipetnyi cukor, szezámmag,sajt, mustár
Elkészítés:
A jól megmosott füstölt csülköt takarékláng fölött puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. 45 dkg lisztből, 2 dkg élesztőből, 2 dl tejjel, 1,5 dkg vajjal, csipetnyi cukorral kelt tésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, közepén felhalmozzuk a főtt csülköt, megkenjük mustárral, rászórunk sajtot majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezám maggal és közepesen meleg sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Húsvéti pulykamell
4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg főtt sonka, 2 db főtt tojás,1/2 piros színű paprika, kevés zöld fűszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fűszer, bors, étolaj
Elkészítés:
A megsózott, fűszerezett pulykamellekre nyílást vágunk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A megdarált (vagy apróra vágott) sonkát, a megtisztított apróra vágott és olajon megpirított hagymát és 2 db főtt tojást amit villával összetörünk, egy nyers tojással összekeverünk. Megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott pirospaprikát és a zöldfűszereket,tormát, és ha szükséges, akkor kevés szárnyas fűszerrel ízesítjük. Lezárjuk a nyílást, és a szeleteket lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő zsiradékban kisütjük. Hasáb burgonyával, burgonya golyókkal, vagy pürével tálaljuk.
Ha picit lazának érezzük a tölteléket, akkor keverjünk bele egy kevés zsemlemorzsát.
Thüringeni sertéskaraj
8 szeletsertéskaraj, (kb. 12-15 dkg/db), 4 db vöröshagyma, 1dl olaj, só, őrölt bors, kakukkfű, 3-4 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A húst klopfoljuk, a hagymákat megtisztítjuk, karikára vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajban mindkét oldalukon jól megpirítjuk. Majd kivesszük a húsokat, és a vissza maradt olajban megsütjük a karikára szeletelt vöröshagymát. Tűzálló tálba rétegezzük, először egy sor húst, kakukkfűvel megszórjuk, a lesütött hagymával beborítjuk, és kevés tejszínnel leöntjük. Majd ismét a hús következik, fűszerezzük, és a maradék hagymával befedjük. Végzetül annyi tejszínt öntünk rá, hogy ellepje. Az így előkészített húst lefedjük és 24 órán át, a hűtőben állni hagyjuk.
Elkészítéskor a hideg sütőbe rakjuk és fedetlenül, 150°C fokon kb. 2-3 órán (légkeverésesben max. 2 óra) át vaj puhára sütjük. Krumplipürével tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!