Börcs: Francia almatorta krémesen

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 297 fő
  • Képek - 4325 db
  • Videók - 155 db
  • Blogbejegyzések - 389 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Börcs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu


HOZZÁVALÓK
  • Hozzávalók:
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 10 + 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 2+2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2-3 savanykás alma meghámozva, fél centis cikkekre vágva
  • 1,5 dl tejföl
  • porcukor a tetejére
ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almát előkészítjük.

    A vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, azzal is keverjük, majd fokozatosan a lisztet-sütőport-keményítőt is hozzádolgozzuk. A tortafoma aljára öntjük. Jó sűrű massza, óvatosan eligazgatjuk.

    Rátesszük szép sorban az almacikkeket is, kicsit bele is nyomhatjuk a tésztába, és 35 percre 180 fokos sütőbe toljuk.

    A maradék cukrot és vaníliás cukrot meg a 2 egész tojást kézi habverővel a tejfölhöz keverjük.

    Ha eltelt a 35 perc, kivesszük a süteményt, és óvatosan a tetejére öntjük a tejfölös masszát. Ha nem vagyunk elég óvatosak vagy előbb kerül rá a massza, akkor kicsit össze is keveredhet a tésztával - de az sem baj! Így olyan, mintha tölteléke lenne a tejföl - az íz ugyanaz, és semmivel nem mutat rosszabbul. (Nálunk ez néha megesik - néha meg direkt így csinálom. Most véletlen volt.) Újabb 25-30 percig sütjük ugyanezen a hőfokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e!

    Melegen a legjobb, de ha netán másnapra is marad belőle, akkor se essünk kétségbe, elfogy az hidegen is!

    mindmegette.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu