Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Börcs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az
élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba tegyük bele a
sóval, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekevert lisztet,
majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Az olvasztott vajat keverjük
össze a tojássárgával és a joghurttal, öntsük a liszt közepébe, végül
öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd indítsuk be a robotgépet, és
pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is
megdagaszthatjuk). Osszuk 2 egyenlő részre, majd az egyiket tegyük egy
kilisztezett tálba, és konyharuhával takarjuk le.
A kakaóport keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a másik
tésztához, pár percig még dagasszuk, hogy sima kakaós tésztát kapjunk.
Ezt a tésztát is tegyük kilisztezett tálba, konyharuhával takarjuk le.
Helyezzük a két tálat langyos helyre, majd kelesszük a tésztát 1óra
alatt a duplájára.
A megkelt tésztákat borítsuk lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki
egyforma méretűre. Afehér tésztát kenjük le vékonyan a meglangyosított
tejszínnel, helyezzük rá a kakaós tésztát, nyújtsuk kicsit nagyobbra a
tésztát, majd éles késsel hosszában felezzük meg. Az egyik tésztát
szintén kenjük le a langyos tejszínnel, helyezzük rá a másik tésztát. Az
így kapott tésztát nyújtsuk ki akkorára, mint a sütőforma,amiben majd
sütjük (25 cm-es formában sütöttem, így akkorára nyújtottam ki).
Szorosan tekerjük fel, majd helyezzük bele a teflonos formába (ha nem
teflonos vagy szilikonos formában sütjük, akkor előtte sütőpapírral
béleljük ki a formát).
A sütőformában lévő tésztát takarjuk le konyharuhával, és angyos helyen
kelesszük újra 35-40 percig. Ezután kenjük le olvasztott vajjal, mielőtt
a sütőbe tennénk.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 30-35 perc
alatt süssük szép pirosra. Amikor elkezd a kalács teteje szép színt
kapni, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen sütés közben. Én
légkeverésnél 160 fokon 30 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél
takartam le alufóliával.
A sütőből kivett kalácsot kenjük le vékonyan tejjel, majd pár percig
hagyjuk a formában. Ezután helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!