Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Börcs klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Börcs klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Börcs klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Börcs klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Börcs klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az 
élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba tegyük bele a
 sóval, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekevert lisztet, 
majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Az olvasztott vajat keverjük 
össze a tojássárgával és a joghurttal, öntsük a liszt közepébe, végül 
öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd indítsuk be a robotgépet, és 
pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is 
megdagaszthatjuk). Osszuk 2 egyenlő részre, majd az egyiket tegyük egy 
kilisztezett tálba, és konyharuhával takarjuk le.
A kakaóport keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a másik 
tésztához, pár percig még dagasszuk, hogy sima kakaós tésztát kapjunk. 
Ezt a tésztát is tegyük kilisztezett tálba, konyharuhával takarjuk le. 
Helyezzük a két tálat langyos helyre, majd kelesszük a tésztát 1óra 
alatt a duplájára.
A megkelt tésztákat borítsuk lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 
egyforma méretűre. Afehér tésztát kenjük le vékonyan a meglangyosított 
tejszínnel, helyezzük rá a kakaós tésztát, nyújtsuk kicsit nagyobbra a 
tésztát, majd éles késsel hosszában felezzük meg. Az egyik tésztát 
szintén kenjük le a langyos tejszínnel, helyezzük rá a másik tésztát. Az
 így kapott tésztát nyújtsuk ki akkorára, mint a sütőforma,amiben majd 
sütjük (25 cm-es formában sütöttem, így akkorára nyújtottam ki). 
Szorosan tekerjük fel, majd helyezzük bele a teflonos formába (ha nem 
teflonos vagy szilikonos formában sütjük, akkor előtte sütőpapírral 
béleljük ki a formát).
A sütőformában lévő tésztát takarjuk le konyharuhával, és angyos helyen 
kelesszük újra 35-40 percig. Ezután kenjük le olvasztott vajjal, mielőtt
 a sütőbe tennénk.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 30-35 perc 
alatt süssük szép pirosra. Amikor elkezd a kalács teteje szép színt 
kapni, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen sütés közben. Én 
légkeverésnél 160 fokon 30 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél 
takartam le alufóliával.
A sütőből kivett kalácsot kenjük le vékonyan tejjel, majd pár percig 
hagyjuk a formában. Ezután helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
| 
 | 
 | 
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!